Skip to content
Foto hos FOF København

Fotoskole for unge 10-14 år – efterårsferie

Fotoskole for unge 10-14 år – efterårsferie

Dit personlige billedsprog

Er du vild med at fotografere og fortælle historier med dit kamera? Og synes du det er sjovt at dele det med andre?

Her skal vi dykke ned i en masse fotografi og se på forskellige kunstneres arbejde, samt se relevante fotoudstillinger i byen. Vi skal samarbejde og løse individuelle opgaver og se på de fotografier vi tager under forløbet. På efterårsferie-fotoskolen skal vi også på en dagstur ud i efterårets natur og fotografere.

Vi kommer til at fotografere i nærområdet og kigge på og diskutere fotografi, så vi lærer at se på hinandens arbejde og give feedback til hinanden. Nogle gange fotograferer vi, når vi mødes, og enkelte gange får du småopgaver med hjem. Du lærer om billedkompositioner og visuelle virkemidler. Du bliver kastet ud i en masse praksis, og du lærer om kamerateknik, både mens vi fotograferer og mens vi evaluerer jeres billeder. Du vil blive bedt om at sende et lille udvalg af dine billeder fra dag til dag.

Vi afslutter med en lille digital fotoudstilling med de bedste billeder fra forløbet, så I sammen kan se nogle af billederne, og så familie og venner kan komme og se jeres flotte arbejde.

Du skal have et rigtigt digitalkamera – ikke bare din smartphone. Men det behøver ikke at være et dyrt kamera, og det er en fordel hvis du har lidt kendskab til kameraet på forhånd. 

Kurset er bygget op omkring fire tematikker (inkl. en dagstur).

Efterårets natur

Efterårets natur vil være omdrejningspunktet for en dagstur til Dyrehaven og Bellevue Strand, hvor der vil være rig mulighed for at blive inspireret af, hvordan efteråret sætter sit særlige præg på naturen. Vi skal skabe stemningsfulde fotografier af det smukke og farverige efterårslandskab og af havet. Sammen går vi på opdagelse efter fortællinger i landskabet og bliver bedre til at observere naturen.

Lysets fortælling

At ’se lyset’ er en afgørende forudsætning for at tage spændende billeder, og lyset er en essentiel del af at fotografere. Når vi fokuserer på lyset, åbner der sig en masse nye muligheder for at give de objekter, steder og mennesker, vi fotograferer, et helt særligt udtryk.

Se på verden omkring dig

Vi skal arbejde med at blive dygtige til at observere og til at se med et fotografisk blik, hvor vi kan opdage alle de finurligheder, der er omkring os. At fotografere er også at sætte spørgsmålstegn, at få øje på det mærkelige, det anderledes og det skæve, men også de almindelige ting der hver dag omgiver os.

Kom tæt på dit emne

At fotografere er også følelser, en måde at komme tæt på andre mennesker, miljøer, steder og ting. Vi arbejder med hvordan forskellige følelser kan komme til udtryk i vores fotografier. Det kan være fotos af nogle af dem, vi kender bedst, vores far, mor, søskende, ven eller veninde, eller steder og områder omkring os. Formålet er at tage billeder, hvor vi selv bliver udfordret som fotografer.

KURSER FOR BØRN OG UNGE

Se alle aktuelle kurser