Skip to content
Fotoskole for børn og unge hos FOF København

Fotoskole for unge 10-14 år

Fotoskole for unge 10-14 år

Dit personlige billedsprog

Er du vild med at fotografere og fortælle historier med dit kamera? Og synes du, det er sjovt at dele det med andre?

Her skal vi dykke ned i en masse fotografi og se på forskellige kunstneres arbejde samt se relevante fotoudstillinger i byen. Vi skal samarbejde og løse individuelle opgaver og se på de fotografier, vi tager under forløbet.

Fotoskole hos FOF København

Vi kommer til at fotografere i nærområdet og kigge på og diskutere fotografi, så vi lærer at se på hinandens arbejde og give feedback til hinanden. Nogle gange fotograferer vi, når vi mødes, og enkelte gange får du småopgaver med hjem.

Du lærer om billedkompositioner og visuelle virkemidler. Du bliver kastet ud i en masse praksis, og du lærer om kamerateknik – både mens vi fotograferer og mens vi evaluerer vores billeder. Du vil blive bedt om at sende et lille udvalg af dine billeder fra gang til gang.

Vi afslutter med en lille digital fotoudstilling med de bedste billeder fra forløbet, så vi sammen kan se nogle af billederne, og så familie og venner kan komme og se jeres flotte arbejde.

 

Kurset er bygget op omkring fire tematikker:

Bliv en bedre fotograf – kurser for børn hos FOF København Fotoskole i skolernes ferier hos FOF København 

1. Lysets fortælling

At "se lyset" er en afgørende forudsætning for at tage spændende billeder, og lyset er en essentiel del af at fotografere. Når vi fokuserer på lyset, åbner der sig en masse nye muligheder for at give de objekter, steder og mennesker, vi fotograferer, et helt særligt udtryk.

 

Bliv en bedre fotograf – fritidsaktiviteter for børn og unge Bliv en bedre fotograf – kurser for unge hos FOF København

2. Mørkets fortælling

Vi vil tage udgangspunkt i årstiden, hvor efterår, vinter og mørke giver særlige stemninger, som kan inspirere os til at skabe anderledes og udtryksfulde billeder. Vi skal arbejde med, hvad denne tid på året – med dage med mere mørke – får os til at tænke på, og vi skal arbejde med, hvordan vi kan fortælle det i billeder.

 

Fotoskole – kreative fag

3. Se på verden omkring dig

Vi undersøger, hvordan vi kan blive dygtige til at observere og til at se med et fotografisk blik, hvor vi kan opdage alle de finurligheder, der er omkring os. At fotografere er også at sætte spørgsmålstegn, at få øje på det mærkelige, det anderledes og det skæve – og også at se de almindelige ting, der hver dag omgiver os.

 

Fotoskole for unge hos FOF København

4. Kom tæt på dit emne

At fotografere er også følelser, en måde at komme tæt på andre mennesker, miljøer, steder og ting. Vi arbejder med, hvordan forskellige følelser kan komme til udtryk i vores fotografier. Det kan være fotos af nogle af dem, vi kender bedst – vores far, mor, søskende, ven eller veninde – eller steder og områder omkring os. Formålet er at tage billeder, hvor vi selv bliver udfordret som fotografer.

 

Bliv en bedre fotograf – kurser for børn og unge Bliv en bedre fotograf – kurser for børn og unge hos FOF København Fotoskole for børn – lær at bruge dit kamera

Medbring

Du skal have et rigtigt digitalkamera – ikke bare din smartphone – men det behøver ikke at være et dyrt kamera. Det er en fordel, hvis du har lidt kendskab til kameraet på forhånd. Husk tøj passende til vind og vejr, da vi skal være en del ude og fotografere.

 

Værd at vide

Tilmelding skal ske i barnet navn og fødselsdato.

Fotoskole for børn og unge hos FOF København

Kurser for børn og unge hos FOF København

KURSER FOR BØRN OG UNGE

Se alle aktuelle kurser