Skip to content
Lær at lave 3D-grafik for børn og unge FOF København

3D-grafik – fra 12 år

3D-grafik – fra 12 år

3D-grafik findes alle vegne. Det bruges bl.a. af arkitekter, som skal pre-visualisere deres konstruktioner, af filmbranchen, der laver film i 3D-grafik og spilbranchen, der skaber flere 3D-spil end nogensinde før. I rumindustrien laver man også 3D-modeller (f.eks. af værktøj) nede fra jorden, som astronauterne så kan 3D-printe oppe i rummet. 3D indeholder virkelig mange spændende elementer.

På mange måder er 3D-grafik og det at skabe modeller i et 3D-program som at tegne på et stykke papir, men det er også lidt teknisk. I starten kræver det derfor, at vi får det allermest grundlæggende på plads, som f.eks. hvordan man navigerer rundt i 3D-programmet, og hvordan vi fra en lille firkant (polygon) kan skabe meget varieret 3D-grafik. Vi kommer f.eks. til at skabe huse, planeter, rumraketter og både.

Vi ser også, hvordan man modellerer et hus eller en raket, og du får mulighed for at lave dine egne spændende projekter, når du er mere selvkørende. Glæd dig, for 3D er først og fremmest virkelig sjovt at arbejde med!

Medbring

Egen bærbar computer og en mus (meget vigtigt). Det er også en god idé at medbringe lidt drikkevarer, sunde snacks og måske lidt frugt.

Værd at vide

Vi bruger 3D-programmet Blender (blender.org) til modelleringen og redigeringsprogrammet Gimp (gimp.org) til efterbehandlingen. Kurset er for børn – uden voksne. Tjek kalenderen for undervisningsdatoer, da vi følger skolernes ferier.