Skip to content
Spiludvikling for børn og unge FOF

Spiludvikling – fra 12 år

Spiludvikling

Spilprogrammering er en kæmpe verden! Hvad drømmer du om at lære at lave?

På dette kursus vil du lære at lave et grundlæggende computerspil med blokprogrammering i programmet Scratch. Undervejs vil du samtidig lære at bruge Scratch, så du selv kan udforske videre. Da vi begynder helt fra bunden, er der plads til alle.

Vi kommer til at bruge en del matematik som f.eks. koordinatsystemer, variabler og problemløsning. Men som skrevet, begynder vi helt fra bunden – og derfor behøver du ikke at være stærk i matematik for at kunne være med.

Undervisningsforløbet har 3 faser

Fase 1: Gennem små læringsspil lærer du, hvad spilprogrammering overhovedet er for noget, og hvordan man f.eks. kan få en figur til at bevæge sig. Det er i denne fase, du lærer de redskaber, du skal bruge til programmering. 

Fase 2: Her laver vi alle i fællesskab ét til to spil sammen – alle får udfordringer, som du selv skal lave til spillet. Udfordringerne er differentieret, således at alle niveauer vil blive udfordret.

Fase 3: I denne fase bliver du sluppet mere løs og skal selv brainstorme og begynde at lave dit eget spil – selvfølgelig med hjælp fra underviseren.

Fasernes varighed vil variere alt efter deltagernes niveau.

Medbring

Egen bærbar computer, oplader, høretelefoner samt en mus. Det er også en god idé at medbringe lidt drikkevarer og sunde snacks.

Værd at vide

Programmet Scratch (som er gratis) skal være installeret på computeren inden første mødegang.