Skip to content
Svampeture hos FOF København

Svampetur for hele familien - Rude Skov, Løjesø

En fornøjelig familietur, hvor I får gode råd og enkle regler for indsamling, bestemmelse og fortæring, samt en lille folder med gode svampeopskrifter. Vi går i et roligt tempo, og I kan bare spørge løs undervejs.

Rundt om Løjesø i Rude Skov er der glimrende svampeområder i bakket terræn med gammel bøge- og egeskov, men også nåleskov. På en tur for nogle år siden fandt vi et mere end 5 kg tungt eksemplar af blomkålssvamp! Den ligner det, den hedder, og er en glimrende spisesvamp. 

Ud fra en fælles base laver vi småture ud i terrænet og samles for at se på byttet og lave svampekontrol for jer, der vil have svampe med hjem at spise. Turen gennemføres uanset vejret, så husk passende påklædning til store og små, og også gerne lidt mad og drikke. Medbring kurv til svampe, evt. kniv til rensning af dem, og svampebog, hvis I har. 

Hvis I har tid, kan det anbefales (men er ikke et krav) at downloade appen Danmarks Svampeatlas inden turen, så den kan benyttes i løbet af dagen. Opret gerne en bruger og prøv den af hjemmefra.

OBS: for tilmelding venligst kontakt os pr. mail hej@fofkbh.dk med angivelse af antal voksne og børn. 

Mødested: P-plads ved Løjesøvej/Hørsholm Kongevej ca. 1,4 km fra Rudegaard Stadion.

Tag med FOF København på tur

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture