Skip to content
Foto hos FOF København

Lightroom – grundkursus

Lightroom – grundkursus

Den professionelle foto-værktøjskasse

På dette begynderkursus i Adobe Lightroom Classic skal vi dykke ned i et af verdens mest populære værktøjer til at organisere og forbedre fotos. Lightroom er ikke så omfattende som Photoshop, men er til gengæld særligt designet til at redigere og dele fotos fra dit digitalkamera eller mobiltelefon. Og så har det alle de nødvendige funktioner til at organisere dine billeder i albums, så du lynhurtigt blandt titusindvis af fotos kan finde netop det, du leder efter.

I Lightroom Classic kan du arbejde med billeder i RAW-format, som kan sammenlignes med det gammeldags filmnegativ. Og ligesom i gamle dage i mørkekammeret kan du ændre utallige aspekter af dine fotos – justere lys og skygge, påvirke farvetoner og farvetemperatur, justere skarphed, kontrast og meget andet i de områder, du har lyst til.

Vi starter blødt, så du lærer hvordan du navigerer i Lightroom og strukturerer dine fotos, og derefter går vi i gang med redigering og retouchering af fotografier. 

Undervisningen vil veksle mellem teori og praktiske øvelser, og du får udleveret fotomateriale til de forskellige øvelser.

Værd at vide

Du skal medbringe egen computer med Adobe Lightroom Classic installeret (ikke cloud-versionen). Programmet kan hentes på adobe.com/dk. Det er gratis i 7 dage, men derefter skal man betale for min. et år, hvis man vil fortsætte, og man kan vælge at betale enten månedlig abonnementspris eller at betale på årsbasis.

KREATIVE KURSER

Se alle aktuelle kurser