Skip to content

Hvis du har gået på et hold i foråret, som fortsætter til efteråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked, før alle efterårets hold bliver lagt online 22. juni (bemærk ny dato).

Masterclass hos FOF København

Skrivemasterclass: Forfattere der udtrykker sig på flere måder

Skriver en skuespiller på en anden måde end en billedkunstner? Kan man "høre" på en bog, at forfatteren også skriver til teater og film? Og hvordan kan fiktive virkemidler bruges i forhold til faglitteratur og det selvbiografiske? I denne masterclass dykker seks forfattere ned i deres forskellige måder at udtrykke sig på.

Gennem oplæg, samtaler og konkrete øvelser får du med udgangspunkt i aftenens tema gode råd og inspiration til at komme i gang − eller til at komme videre med dit eget skriveprojekt. Du er naturligvis også velkommen til bare at lytte og suge til dig.

Forfatter Helle Merete Brix underviser hos FOF København Forfatter Helle Højland underviser hos FOF København

23. oktober: Når fiktion og virkelighed mødes

Skriveundervisere Helle Merete Brix og Helle Højland

Hvordan kan du arbejde med fiktive virkemidler i klassiske faglitterære genrer? Og hvor fiktivt kan virkeligheden fremstilles? Helle Merete Brix er journalist og forfatter og tidligere litteraturanmelder ved Weekendavisen. Hun har udgivet både fag- og skønlitteratur og værker i den selvbiografiske genre. Helle Højland er romanforfatter og har også arbejdet med fortællinger til lyd og film. Både Brix og Højland er mangeårige undervisere på FOF Københavns skrivehold.

 

Forfatter Kaspar Bonnén underviser hos FOF København – foto Claus Handberg

30. oktober: Forfatter og billedkunstner Kasper Bonnén

Vært Helle Merete Brix

Hvordan forener man at arbejde både som billedkunstner og forfatter? Er der noget, der absolut kun kan udtrykkes i den ene kunstart eller i den anden? Kaspar Bonnén, er billedkunstner og forfatter. Han har skrevet flere digtsamlinger; de to seneste udgivelser er »Ind til min mor« (2016) og »Bag om min far« (2020), der handler om Bonnéns opvækst, hans forældre og ham selv. Bonnén har gået på Kunstakademiet 1993-99 og har haft en lang række udstillinger.

 

Forfatter Rosalinde Mynster underviser hos FOF København – foto Jasper Spanning, 2022

6. november: Forfatter og skuespiller Rosalinde Mynster

Vært Helle Højland

Hvordan er det at vokse op blandt skuespillere? Og selv at blive en skuespiller med succes? Men siden barnsben, have haft en drøm om at blive forfatter, som nu er blevet en realitet? Rosalinde Mynster er skuespiller og debuterede i 2022 med »Min fars stemme«, der er en erindringsroman om at have en syg forælder. Bogen er samtidig et portræt af hendes far, den afdøde skuespiller Søren Spanning.

 

Forfatter Farshad Kholghi underviser hos FOF København – foto Bo Nymann

13. november: Forfatter og manuskriptforfatter Farshad Kholghi

Vært Helle Merete Brix

Hvad er forskellen på at skrive til teater og den skrevne bog? Hvordan lykkes man med både at stå på scenen, skrive egne tekster og instruere sig selv? Farshad Kholghi er skuespiller, manuskriptforfatter, foredragsholder og kendt fra »Kerteminderevyen« og en lang række forestillinger for børn og voksne, som han selv skriver, instruerer og spiller. Har bl.a. udgivet bøgerne »I begyndelsen var ordet der slet ikke« sammen med Jan Lindhardt og »Verden er et land«.

 

Forfatter Anne-Grethe Bjarup Riis underviser hos FOF København – foto Isak Hoffmeyer

20. november: Forfatter og filminstruktør Anne-Grethe Bjarup Riis

Vært Helle Højland

Hvad stiller man op med sit kunstneriske udtryk, når ens søn bliver dødeligt syg? Hvordan kan en voldsom hændelse sætte gang i en historie? Hvordan forvandles smerteligt stof til en bog? Anne-Grethe Bjarup Riis er bl.a. filminstruktør, og hun troede selv, hun skulle skrive en sjov bog om sin barndom, da hendes lille søn fik kræft. Det resulterede i den selvbiografiske roman »I Guds rige«, der udkom i 2020.

 

Foto af Anne-Grethe Bjarup Riis: Isak Hoffmeyer. Foto af Farshad Kholghi: Bo Nymann. Foto af Helle Højland: Peter Thomas Skat-Rørdam. Foto af Kaspar Bonnén: Claus Handberg. Foto af Rosalinde Mynster: Jasper Spanning.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 23.10.2023 19:00-21:00 KBH V, Humletorvet Helle Merete Brix
2 Mandag 30.10.2023 19:00-21:00 KBH V, Humletorvet Kasper Bonnén
3 Mandag 06.11.2023 19:00-21:00 KBH V, Humletorvet Rosalinde Mynster
Se alle Se færre
Helle Merete Brix underviser hos FOF København
Underviser

Helle Merete Brix

Faglige kvalifikationer: Jeg er journalist, forfatter og tidligere litteraturanmelder ved Weekendavisen. I dag arbejder jeg primært med manuskriptlæsning for private kunder, sparring på bogprojekter samt undervisning på bl.a. aftenskoler og i interesseorganisationer. Derudover har jeg udgivet en lang række bøger, både faglitteratur, essays og selvbiografi. Herunder essaysamlingen »Sex, frihed og fatwa« samt den dokumentariske bog »Blandt kolibrier og kalashnikover. Om terrorens ofre«. Er p.t. ved at lægge sidste hånd på en roman, der er planlagt til udgivelse i 2024.

Undervisningserfaring: Har undervist i kreativ skrivning siden 2003.