Skip to content

Har du gået på et hold i foråret, som fortsætter i efteråret? Vi udsender forhåndsreservationer i perioden 29. maj-14. juni. Fra 25. juni kan du se alle efterårets hold online.

Lær at spinde garn på et spindekursus

Spindekursus

Spindekursus

Her kan du lære processen med at karte rå fibre og spinde det til eget garn på en håndten. Du får introduktion til forskellige typer naturfibre, som bruges til at fremstille garn, og viden om hvordan de adskiller sig i tykkelse, længde og hvordan de føles (taktilitet).

Vi kommer omkring tekstilets historie, og hvordan vi siden oldtiden har spundet garn af plantematerialer og uld til beklædning – teknikker, der til stadighed anvendes den dag idag.

Vi vil fokusere på at få en basisforståelse for at spinde et enkelttråds-garn på håndten og afprøve forskellige kvaliteter, farver og tykkelser og færdiggøre et eller flere små garner, som du kan bruge i dit eget strik-, væve-, hækleprojekt eller lignende.

Du må meget gerne være kreativ med at medbringe fibre til garnfremstilling, hvad enten det er garnrester, som kan upcycles, pels/uld fra husdyr eller blot indkøbte spindefibre af uld, silke, hør eller hvad man ellers måtte ønske sig.

Råuld fra får er et godt sted at starte, da det har nogle rigtig gode begynder-spindefibre grundet længde og uldens krøllede struktur.

Værd at vide

Det vil være muligt at låne spindeten og karter.

Der vil være mulighed for at købe materialer på kurset (påregn ca. 250 kr.). Se materialeliste nedenfor.

Kreative kurser – keramik og meget mere

KREATIVE KURSER

Se alle aktuelle kurser