Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online 13. december.

Foto hos FOF København

Cyanotypi 1 – lær at tegne med lys

Fotografisk workshop med fotograf og billedkunstner Emilie Lundstrøm

Cyanotypi er en gammel fotografisk teknik, hvor man eksponerer lysfølsom emulsion i sollys. Man kan bruge objekter, placeret direkte på bl.a. papir, stof eller træ, man kan lade emulsions-teknikken indgå i tegne- og male-processer, og man kan overføre fotografier via digitale transparenter. Mange fotografer benytter også teknikken til frivilligt at »miste kontrollen« og opnå nye, uforudsigelige resultater.

Kom med på en intensiv workshop og stift bekendtskab med den gamle fotografiske proces sammen med fotograf og billedkunstner Emilie Lundstrøm.

Vi starter med en introduktion til cyanotypiets historie og forskellige kunstneres anvendelse af teknikken før og nu.

Resten af dagen arbejder vi med:

  • at fremstille cyanotypier og fotogrammer med forskellige papirkvaliteter og andre overflader
  • at lave testtryk for at opleve eksponeringstid i forhold til den vejrtype, man har med at gøre (evt. i en specialdesignet lysboks, så vi kan skabe tryk indendørs, hvis vejret er ustadigt)
  • at blande emulsion – om kemi involveret i cyanotypi-teknik
  • eksperimentelle teknikker til at tegne og male med cyanotypi

Medbring

Forklæde, akvarelpapir 300 g. og et lille udvalg af pensler (gerne japanske, eller pensler uden metal/jern) til påføring af lysfølsom emulsion samt evt. ekstra objekter til at skabe prints – f.eks. tørrede planter og flade gennemsigtige genstande.

Værd at vide

Prisen er inklusiv grundmaterialer. Evt. udgifter til ekstra papir og diverse materialer afregnes direkte med underviseren.

KREATIVE KURSER

Se alle aktuelle kurser