Skip to content
Kursus i flash – fotokurser hos FOF København

Flash

Flash

Flash bruges ikke bare, fordi der ikke er lys nok. En flash eller to kan bidrage til virkelig kreative billeder, og du behøver kun batteriflash for at lave fantastiske portrætter med skyggevirkninger.

Det er en spændende teknik, og vi gennemgår alle flashens forskellige indstillinger med manuel, ITT og auto og deres samspil med kameraet. Du lærer om sammenblandingen af naturligt lys og flashlys, synkroniseringshastighed, lyssætning mv. og hvorledes du kan bruge det til at lave dynamik i billedet. Alt det grundlæggende kommer på plads.

Vi arbejder en del med off-camera flash og med hvorledes blot én flash og en reflektorskærm udgør en helt tilstrækkelig belysning til kreativ portrætfotografering. Det er her magien sker, og der er mange mulige lyssætninger. Vi kigger også på ekstraudstyr til flashen.

Vi starter med en grundig og rolig gennemgang af blænder, eksponeringstid og farvetemperatur, for det er de kombinationer, udnyttelsen af flashen cirkler omkring, så du behøves ikke nogen særlig indsigt i eksponering og kamerateknik inden kurset. Den sidste gang kommer der en model, du kan øve instruktion og lyssætning på. Honoraret for modelen er 200 kr. pr. kursist, som afregnes med underviseren (kan ikke fravælges).

Du skal bruge et kamera og en løs flash, som kan sættes på kameraets flashsko. Hvis du vil bruge flash off-camera kan et helt sæt fås til under 250 kr. Se f.eks. Neewer 16 Channel Wireless Remote Radio Speedlite Trigger, og ellers bruger vi underviserens i løbet af kurset.

KREATIVE KURSER

Se alle aktuelle kurser