Skip to content
Fotografi hos FOF København

Fotografi og politik – i efterårsferien

Fotografi og politik – i efterårsferien

På dette kursus undersøger vi fotografiets rolle i forhold til politiske spørgsmål: Hvordan og hvornår kan et billede siges at være politisk? Eller bruges politisk, uden nødvendigvis at være partisk? Hvordan kan man visualisere noget abstrakt politisk gennem noget konkret fotograférbart?

Kurset er for alle, som er nysgerrige på selv at lave billeder, der afsøger politisk eller aktivistisk indhold eller udtryksform, og som har lyst til at diskutere eksperimenterne i en gruppe. Kurset rummer både et diskussionsaspekt og et praktisk aspekt.

Vi kommer ind på forskellige genrer, tendenser og etiske overvejelser i mødet mellem kunst og politik. Hvilke blikke kigger, og på hvem, og hvilken konsekvens har det?... også for den afbildede.

Vi vil se på tilgange til fotografi og det politiske inden for det journalistiske, det dokumentariske og det iscenesatte. Du vil blive præsenteret for tanker fra blandt andet Hito Steyerl, Susan Sontag og Ariella Azoulay og fotografer, der arbejder politisk med deres fotografi.

Praktisk vil vi arbejde med øvelser, hvor du selv får mulighed for at give dig i kast med, hvordan man udtrykker noget politisk (i bred forstand) gennem personligt fotografi. Vi vil tage udgangspunkt i jeres egne “urgencies” – de nødvendigheder, der politisk trænger sig på som noget, I kan mærke på jeres egen krop. Hvordan fotograferer man det?

Hvis man er interesseret i f.eks. spørgsmål om køn, klima – eller noget helt andet, som man måske ikke i udgangspunktet tænker som noget politisk – hvordan går man så fra en tanke eller følelse til det konkrete?

Kurset er bygget op med teori og praksis, diskussioner, inspirations-indspark, kortere og længere opgaver, og indimellem vil der også være plads til en-til-en feedback for alle deltagere. Vi slutter af med en fælles gennemgang af de billeder, vi alle har arbejdet med i løbet af dagene.

Foto: Katinka Klinge

KREATIVE KURSER

Se alle aktuelle kurser