Skip to content
Lav blæk ud af planter

Planteblæk og tryk

Prøv kræfter af med planteblæk og tryk

Kunne du tænke dig at prøve kræfter med planteblæk og tryk? Kom og vær med til to dages workshop, hvor vi laver vores egne planteblæk, som vi efterfølgende bruger til at trykke naturens former med. 

Vi vil på kurset lave de fineste plantetryk på både papir og stof, der er lige til at ramme ind samt planteblæk, som du kan arbejde videre med derhjemme. Planteblæk er en fantastisk måde at arbejde med naturens og omgivelsernes farver. Ved at lave et opkog af planterne, koges pigmentet ind og du vil ende med nuancer og farver som alle passer til hinanden. Metoden rummer en del tilfældigheder, da både tid, sted og jordforhold spiller ind i planternes pigmenter, men det giver rum til selv at slippe kontrollen og lade eksperimenterne guide dig. Udover årstidens planter, vil vi også give os i kast med traditionelt blæk på egetræ, jern og galæble. Farven bliver mørk og blev i sin tid brugt til at trykke avisen med.

Lær at lave planteblæk Lav din egen planteblæk

På kurset lærer du hele processen fra viden om hvilke planter, der egner sig til at lave blæk af til opkogningen af planter og selve trykket af blade og blomster. Udover planternes egne pigmenter vil vi også prøve kræfter med at tilføje jern, citron, natron og salt for se på, hvordan disse ændrer farverne.

Medbring

Vi bruger akvarelpapir, bomuld og silke til at trykke med, men på andendagen vil det være muligt selv at medbringe mindre stykker papir eller stof til at trykke på. Det kan være en t-shirt, et stykke undertøj, viskestykke, halstørklæde eller lignende. Det eneste krav er, at det skal være naturlige materialer som bomuld, hør, uld og silke. Øvrige materialer er inkl. i kursusprisen.

Værd at vide

Deltagelse kræver ingen forudsætning og alle kan være med. Tag tøj på, som gerne må få en plet, da metoden kan sætte sine spor.

Lav blæk ud af planter

Kreative kurser – keramik og meget mere

KREATIVE KURSER

Se alle aktuelle kurser