Skip to content
Keramik hos FOF København

Krop og keramik

Krog og keramik

Sanselighed, nærvær, nydelse og udforskning – en weekend med fuld fokus på dig, din krop og din kreativitet.

I weekendens løb undersøger vi yogaens og keramikkens fællesnævnere. Både yoga og keramik handler om nærvær, og kombinationen af de to fag er her funderet i tanken om, at jo mere du kommer ud af hovedet, jo bedre kommer du ned i kroppen. Alle med lysten til at lære sig selv og sin krop bedre at kende og til at udfolde sig kreativt kan være med.

I kursets kropsdel arbejder vi gennem en kombination af yoga, pilates og afspændingsøvelser på at skabe fornyet flow, grounding og ro i krop og sind. Kropsøvelserne skal hjælpe dig med at lytte til, hvad din krop fortæller dig, slippe gamle spændinger og åbne for en stærk og sund kropsholdning. Med fokus på nærvær og vejrtrækning stræber vi efter en afspændt tilstedeværelse, som stimulerer kreativitet og glæde.

I keramikværkstedet lærer du både at kvætse og at dreje en skål. Kvætsning betyder at modellere i en form, og det er en sjov teknik, der hjælper os til nemt og hurtigt at lave nogle fine skåle. I drejeteknik kommer vi til at arbejde med præparering og centrering af leret og formgivning på bundene af både skåle og kopper.

I weekendens løb kan du f.eks. lave en sød, sjov og personlig kop, en snackskål eller en lille bowle til din morgenmad.

Keramik-emnerne færdiggør vi den næstfølgende søndag ved en glasering.

Program

Lørdag 30/4

  • Kl. 10.00-11.30: Yoga
  • Kl. 11.30-12.00: Frokost
  • Kl. 12.00-16.30: Keramik

Søndag 1/5

  • Kl. 10.00-12.00: Keramik
  • Kl. 12.00-12.30: Frokost
  • Kl. 12.30-14.45: Keramik
  • Kl. 14.45-15.00: Pause
  • Kl. 15.00-16.30: Yoga

Søndag 8/5

  • Kl. 10.00-14.30: Glasering

Dine undervisere

Signe Schmidt fra Signe Schmidt Ceramics er din underviser i keramik. Hun er en energisk og passioneret underviser, der startede sin egen keramikpraksis i Vejle Kulturhus som 16-årig. Hun underviser nu på Vesterbro Bibliotek og Kulturhus. Til daglig arbejder Signe som grafisk designer og har de seneste år også udstillet kunst og keramik på flere udstillingssteder I København og omegn.

Christina Bonde er uddannet yogaunderviser fra Akasha Yoga Academy i 2014 og Stott pilatesinstruktør i 2013. Derudover er hun uddannet moderne danser fra Dansestudiet i 2007 og musicalperformer fra Performing Arts School i Göteborg i 2010.

Kreative kurser – keramik og meget mere

KREATIVE KURSER

Se alle aktuelle kurser