Skip to content
Keramik hos FOF København

Modellering – fra model til skulptur – sommerkursus

Modellering – fra model til skulptur – sommerkursus

Til dette sommerkursus fokuserer vi på et ugelangt studie af samme model i den samme stilling. Dette suppleres af et par croquisstudier hver dag, som øvelse i at fange lige netop denne models kropsholdning og proportioner og for at kunne fastholde koncentration i det længerevarende studie, vi laver ugen igennem.

Vi arbejder efter levende model, og der undervises i en klassisk opbygning af modelstudiet. Dette betyder, at vi som træning kommer til at forholde os til mål og proportioner i den stilling, modellen befinder sig i, og at vi har samme tilgang til retning, rum og form, som har været anvendt i modelleringsarbejdet af skulptører i hundrede år.

Vi arbejder i størrelsesforholdet en til en fjerdedel, og i ugens løb når vi at lave en større skulptur på ca. 30 cm samt ca. 4-6 skitser.

Underviseren er klassisk orienteret og i tidernes morgen uddannet af Jay Holland, USA, og hos Mogens Bøgild på Akademiet i København.

Medbring

Tommestok, forklæde, modellerpind eller en lille kniv.

Værd at vide

Materialeudgifter er inkl. i kursusprisen. Udgifter til model på ca. 400 kr. afregnes med underviseren den første mødegang. Kurset er for både begyndere og øvede.