Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online den 12. december.

Værkstedsarbejde hos FOF København

Knivkursus

Knivkursus

Uden at tænke over det, har du brugt knive flere gange i dag. Den skarpe kant bruges til at skære, smøre, hakke og snitte i alt fra pålægspakken, smør på brødet, pakkepostens forsender og i haven, i skoven, ved kysten og ved middagsbordet. Hver kniv har sin funktion og æstetik. Kurset her giver dig muligheden for at lave en smuk kniv, du kan være stolt af og som i tillæg har en personlig tilblivelseshistorie.

Jagt- og fiskeinteresserede, outdoor-folk og andre med sans for lækkert håndværk tilbydes et weekendkursus med en af landets bedste knivmagere og manden bag “Den store knivbog”. I weekendens løb laver vi en allround fritidskniv med praktisk skede.

Et knivkursus skal af flere årsager afvikles over en weekend. Vigtigst er det, at intensitet og sammenhængende instruktioner fastholdes.

Weekendens program ser som udgangspunkt sådan her ud:

Fredag – start og design

Kl. 18.00: Møde og intro. Fremstilling af arbejdstegning for den kommende kniv. Udarbejdelse af frontklods.

Kl. 22.00: Slut for i dag

Lørdag – kniven fremstilles

Kl. 9.00: Fortsættelse af arbejdet: Frontklods færdiggøres. Arbejdstegning finjusteres. Boring af skæftehul til klingen. Limning af kniv. Udslibning, finpudsning og polering. Teoristof om lim, slibning, træsorter, ben og tandmaterialer, ståltyper mv. indlægges på passende steder.

Kl. 17.00: Slut for i dag – vi sørger dog for at alle bliver færdige.

Søndag – skeden fremstilles

Kl. 9.00: Fremstilling af skede. Sylning, syning, punsling, prægning og formning. Farvning og finish.

Kl. 15.00: Oprydning. Alle hjælper til!

Kl. 16.00: Afslutning

Værd at vide

Underviseren medbringer alt værktøj og materialer. Afregning af materiale sker direkte med underviseren ved kurset afslutning. Materialer omfatter: Standard frontklods, lim, slibegrejer, værktøjsslid, læder, narvsværte, imprægneringsvæsker og voks, dimser, dutter og meget andet. Alt dette til en ca. pris på 300 kr.

Derudover kommer udgifter til klinger og skæfteklodser, som kursisten enten kan medbringe hjemmefra eller købe til indkøbspris på kurset. Underviseren medbringer et stort udvalg i forskellige prisklasser.

Deltagere under 16 år henvises til kurset for børn og voksne: Knivkursus – fremstil din egen kniv – voksne og børn fra 10 år

KREATIVE KURSER

Se alle aktuelle kurser