Skip to content
Hjemmelavet genbrugspapir

Håndlavet genbrugspapir

Håndlavet genbrugspapir

Vi skaber en masse papiraffald, men er det nødvendigt at smide det ud? På dette kursus lærer du, hvordan reklamer, kuverter og mødereferater kan blive til smukt og anvendeligt genbrugspapir i høj kvalitet, og hvordan du nemt kan fremstille dit eget hjemme i køkkenet.

Værd at vide

Du bliver bekendt med, hvordan du laver pulp af det gamle papir, trækker pulpen i ramme og overfører den til tørrematerialet, hvor dit hjemmelavede papir skal hvile. Vi skal både lave helt råt papir uden anden tilsætning end vand og mere professionelle varianter, hvor vi tilsætter produkter, der blandt andet øger papirets styrke. Der bliver også mulighed for at prøve at lave dekorationspapir med farve og med pynt som guld- og sølvfolie eller tørrede blomster.

Medbring

Du skal selv medbringe mindst 10 stykker gammelt stof (40 cm x 100 cm) Det kan fx være skåret ud af et brugt lagen eller af sengelinned. Det er vigtigt at overfladen er glat og tørrer nogenlunde hurtigt. Stoffet skal bruges til at tørre dit papir på. Du kan hente dit papir dagen efter på samme sted, som du har lavet det. Øvrige materialer er inkluderet.

Kreative kurser – keramik og meget mere

KREATIVE KURSER

Se alle aktuelle kurser