Skip to content
Mokume gane – smykkekursus hos FOF København

Mokume gane – påskeferie

Mokume gane – påskeferie

Mokume gane, der lidt frit kan oversættes til "træ, øje, metal", er en japansk metalteknik, hvor metaller i forskellige farver og tykkelse lamineres. Teknikken blev i Japan især brugt til fremstilling af de såkaldte "tsubaer", som beskytter hånden på et samuraisværd og til fremstilling af knive.

På dette smykkekursus vil vi bruge sølv og kobber til vores mokume gane. Arbejdet starter ved at plader skæres ud, renses grundigt, bindes sammen og varmes til en temperatur, hvor metallerne diffuserer sammen – dvs. bringes til punktet, lige før det smelter. Når metallet er afkølet smedes det til en ønsket tykkelse, hvor der kan saves ned gennem lagene. Herefter smedes pladen igen og kan bearbejdes med eventuelle tvist og drejninger, hvor smukke mønstre opstår.

Teknikken kan til en vis grad styres, men tilfældigheder er uundgåelige, og resultatet afhænger af, hvordan du formår at udnytte overraskelserne.

Værd at vide

Udgifter til basismaterialer er inkl. i prisen, men udgifter til sølv og kobber afregnes direkte med underviseren på kurset. Du skal regne med ca. 500 kr. for fremstilling af en ring.

Kreative kurser – keramik og meget mere

KREATIVE KURSER

Se alle aktuelle kurser