Skip to content
Upcycling af tøj hos FOF København

Kend din symaskine

Kend din symaskine

Har du kendskab til alt det, du kan med din symaskine? 

Hvordan sikrer du dig, at maskinen syr rigtigt med de mange slags nåle, tråde, undertråde og dekorationstråde? Hvad med flere lag stof, "cowboystof", tykke stoffer, vatterede stoffer, kunststoffer og microfibre mv.? Hvad med vliseline og fixering? Og hvornår anvendes tørstrygning og dampstrygning.

Hvilken nål og tråd skal anvendes til hvad? Hvilke sømme og specialsømme skal bruges hvornår? Hvad kan en "walking foot" og en trykfod til bånd ? Hvordan bruges automattrykfødder til knaphuller, rynker, læg mv., og afstandsmålere til stikninger?

Hvordan foregår undervisningen?

På kurset gennemgås symaskinens funktioner, og teknikkerne afprøves på en række syprøver med sømme, afslutninger, kanter, knaphuller og lynlåse (usynlig isyning). Vi arbejder med stoffer, skind og kunstmaterialer, hjælpematerialer, lim og strygelim, vliseliner og indlægsbånd mv. 

Kom og få en nyttig viden om alt det, din symaskine kan, og hvordan du bruger den korrekt. Medbring egen symaskine inkl. brugsanvisning og tilbehør, eller lån en af FOFs Janome Easy-Jeans symaskiner.

Værd at vide

I kursusprisen indgår diverse materialeudgifter, der dækker ca. 20 forskellige symaskinenåle, syprøver med div. stoffer (på lige, på skrå og strikstoffer), lynlåse, vliseline, textureret tråd, elastiktråd mv., og kompendium.

Kreative kurser – keramik og meget mere

KREATIVE KURSER

Se alle aktuelle kurser