Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online 13. december.

Prøv pojagi og bojagi hos FOF København med underviser Louise Linder

Pojagi / bojagi-inspireret patchwork

Pojagi / bojagi-inspireret patchwork

På dette weekendkursus vil du lære at sy et pojagi / bojagi-inspireret patchwork til et vindue eller som et værk til væggen.

Pojagi er en koreansk syteknik som traditionelt syes i hånden og af stofrester. Teknikken kendetegnes ved at sømmene er skjult på både for- og bagside. På dette kursus vil vi sy en lignende teknik på symaskine, hvor vi udelukkende syer små firkantede stykker stof sammen.

Kurset er for dig, der har god tålmodighed, symaskineerfaring og som ønsker fordybelse i skabelsen af noget anderledes. Vi kommer til at bruge vores intuition, når vi skal udvælge den rette farvekombination. Det er okay, hvis resultatet ikke bliver perfekt eller helt lige. Det er håndarbejde med sjæl og sanselighed, der er værd at passe på.

Efter en lille guide vil alle hver især sy en prototype i form af et mini-værk til væggen for på den måde at komme igennem alle processerne, herunder:

  • Pojagi / bojagi-inspirerede sømme syet på maskine
  • At lægge et patchwork-puslespil kontrolleret kontra intuitivt
  • Løbegang
  • Oplægning
  • Tips til at gøre syprocessen nemmere

Efter syning af den mindre prototype, er det muligt at gå i gang med dit endelige pojagi / bojagi-projekt. Du bedes på forhånd opmåle og skrive ned, hvor stort du ønsker dette.

Alt afhængig af tempo og størrelsen på dit mini-værk, kan det ikke garanteres, at du står med et færdigt resultat efter kurset.

Du afholder selv udgifter til div. materialer. Medbring alt hvad du skal bruge af tråd og stof, en god skarp sy-saks, målebånd, knappenåle, evt. knapper, stofkridt. Påregn desuden ekstra udgifter (afregnes med underviser) til fælles materialer såsom spoler, symaskinenåle (også til specifikke formål), hvis du ikke medbringer egen symaskine.
Der er symaskiner på stedet, men tag meget gerne din egen med, så du kan blive fortrolig med den.

KREATIVE KURSER

Se alle aktuelle kurser