Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online den 12. december.

Kreative kurser hos FOF København: Skjortekursus med gamle duge

Skjortekursus med gamle duge

Skjortekursus med gamle duge

– for let øvede og øvede

På dette weekendkursus vil du lære at sy en simpel skjorte/skjortejakke af brugte duge, fuld af sjæl, håndværk og historie. Kurset er ikke for nybegyndere, da det kræver god sy-erfaring.

Medbring egne duge med eller uden broderi. Det vigtigste er, at de er af bomuld, vaskede, ikke for tynde/tykke og ikke for løst vævet. Afhængig af størrelsen på skjorten og dugene er det en god idé at medbringe minimum 3 stk. til én skjorte. På den måde har du også nogle duge at vælge imellem. Bakkeduge eller andre små broderier kan evt. anvendes til lommer og krave; disse tæller ikke med i de medbragte tre duge.

Vi vil tage afsæt i ét standard-skjortemønster til kvinder, som findes i cirka-størrelserne XS-XL. Ønsker man krave, vil den blive som på den blå skjorte i midten på billedet. OBS: Det er kun muligt at aftegne ét mønster pr. person, og det må kun anvendes til privat brug.

Som udgangspunkt syer vi skjorten med knaplukning og uden en krave, da sidstnævnte tager længere tid. Men det kan sagtens lade sig gøre, hvis man ønsker det. Ellers anvender vi belægning eller indvendigt kantebånd til at afslutte halsen.

På grund af den intensive tid vil det kun være muligt at lave små justeringer på mønstret såsom at forkorte/forlænge længden eller lave bindelukning. Af samme grund er det et simpelt design uden brug af manchetter og påsyet stolpe.

Da vi kun syer på symaskine, zig-zagger vi de rå kanter, som man gjorde det i gamle dage. Der vil være "husholdnings"-symaskiner til rådighed, som vi deles om. Du er dog meget velkommen til også at medbringe din egen symaskine og evt. overlocker.

Ved tilmelding bedes du skrive til underviseren på lallinder2020@gmail.com, hvilken størrelse du regner med at skulle bruge.

Anvendelsen af dugene er på eget ansvar.

Det bliver tre intensive dage, da kurset kræver mange processer. Alt afhængig af tempo og justeringer kan det ikke garanteres, at du står med et færdigt resultat efter kurset. Men du vil så vidt muligt være i stand til at færdiggøre skjorten derhjemme efterfølgende.

KREATIVE KURSER

Se alle aktuelle kurser