Skip to content
Grundkursus i botanik hos FOF København

Grundkursus i botanik

Grundkursus i botanik

Lær at artsbestemme Danmarks vilde planter

Har du nogensinde tænkt på, at planter har lemmer og organer ligesom dyr og mennesker? Du kender nok et blad og en nød, men hvad med støvknap eller dækblade? Når du kender navnene på plantens bestanddele og deres udseende i forskellige slægter og arter (morfologi), kan du lære at bruge en nøgle og med lidt træning artsbestemme alle de planter, du møder på din vej. Alle planter er indbyrdes beslægtet og inddeles i bl.a. familier, slægter og arter. Ved at lære opbygningen af strukturen (taxonomi) får du et indblik i planternes evolution og tilpasning.

Så går du og har lyst til at lære mere om planternes verden og kunne du godt tænke dig at vide mere om danske og latinske plantenavne, så kom og få et godt afsæt for din nye karriere som hobbybotaniker.

På kurset fokuserer vi på vilde blomstrende urter. Nogle dele af planten kan vi se med det blotte øje, og nogle skal vi bruge en lup til. Vi skal også bruge en "plantenøgle", altså den bog vi bruger til at bestemme, hvilken plante vi har med at gøre, og så skal vi rode lidt med kniv og pincet.

Undervisningen vil være en blanding mellem powerpoint og praktisk artsbestemmelse af planter, du får udleveret. Du kan også selv tage planter med.

Vi tager på feltekskursioner den 4. og 8. (sidste) mødegang i Storkøbenhavns-området, så vi kan få afprøvet de nye evner.

SAMFUND, KULTUR OG NATURFAG

Se alle aktuelle kurser