Skip to content

Vi opdaterer vores systemer fra torsdag den 28/9 kl. 17 til og med mandag den 2/10 kl. 5. I dette tidsrum er det ikke muligt at foretage tilmeldinger. Kontoret er lukket for henvendelser fredag den 29/9.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked, når vi åbner igen
Ud i naturen med FOF København

Ornitologi for begyndere – fugle og fuglestemmer

Ornitologi for begyndere - fugle og fuglestemmer

Lær de danske fugle at kende. Vi skal se på de fugle, der yngler i Danmark og lære dem at kende på deres karakteristika – udseende, flugt, stemmer, levevis og tilholdssteder, og vi skal også høre om fuglenes anatomi. Det drejer sig både om de danske fugle, der kommer hertil for at yngle, og om dem, der bor her hele året, vores standfugle.

Vi vil se på hvilke hjælpemidler, vi kan bruge for at lære fuglene at kende, og vi vil arbejde på at lære at genkende sangen fra nogle af de mest almindelige sangfugle. Vi skal høre, hvordan standfuglene overlever den strenge vinter, og vi vender også de fugle, der vælger at flyve den farefulde vej til Sydeuropa eller Afrika om vinteren.

Vi tager hul på forårets fugle og kommer til at lære de kendteste stemmer at kende. Hvilke fugle kan nemt bestemmes på stemmen, hvilke fugle kan vi bedst bestemme på deres udseende, og hvor finder vi flere oplysninger om fuglene?

Vi starter med rødhalsen, der synger hele året og herfra introduceres vi til de mest almindelige sangfugle og slutter af med den nordlige nattergal – formentlig den kendteste af alle sangfuglene.

Kurset munder ud i en afsluttende udflugt (sted efter nærmere aftale), hvor vi forsøger os med artsbestemmelser i praksis.

SAMFUND, KULTUR OG NATURFAG

Se alle aktuelle kurser