Skip to content
Slægtsforskning hos FOF København

Slægtsforskning

Lær din slægt at kende

Slægtsforskning er udforskningen af det enkelte menneskes og families afstamning, hvor man klarlægger en persons slægtshistorie. Har du lyst til at dykke ned i din egen slægt og finde ud af hvilke historier og skæbner, der gemmer sig i fortiden? Så tag et kursus i slægtsforskning hos os. På vores grundlæggende kursus i slægtsforskning, får du kendskab til de almindeligste kilder – specielt kirkebøger, folketællinger, skifter og lægdsruller. Du lærer at ordne det indsamlede stof og læse lettere, gotiske håndskrifter.

Gotisk skriftlæsning

For at kunne læse de kilder, som slægtsforskere og lokalhistorikere finder på nettet og i arkiverne, er det nødvendigt at kunne læse den gotiske skrift, som blev benyttet i Danmark helt frem til slutningen af 1800-tallet. På kurset i gotisk skriftlæsning gennemgås skriftens teknikker og udvikling. Vi læser gotiske tekster og opøver evnen til at forstå og tyde konteksterne som en hjælp til fremtidige selvstudier. 

Hvordan tilmelder jeg mig jeres kurser i slægtsforskning

Se kurserne i slægtsforskning nedenfor, hvor du også kan tilmelde dig. Er der ingen kurser nedenfor, eller er de allerede startet, kan du kontakte os for evt. overskydende pladser på de igangværende hold. Har du øvrige spørgsmål, besvarer vi dem også altid gerne på tlf. 4596 0100 eller e-mail hej@fofkbh.dk

Er der ingen kurser nedenfor, eller er de allerede startet, kan du kontakte os for evt. overskydende pladser på de igangværende hold.