Skip to content

VI GLÆDER OS TIL AT ÅBNE IGEN. Alle vores aktiviteter – med få undtagelser – er aflyst t.o.m. den 5. april.

Læs mere her
Lær at læse gotisk hos FOF København

Gotisk skriftlæsning

For at kunne læse de kilder, som slægtsforskere og lokalhistorikere finder på nettet og i arkiverne, er det nødvendigt at kunne læse den gotiske skrift, som blev benyttet i Danmark helt frem til slutningen af 1800-tallet. På kurset gennemgås skriftens teknikker og udvikling. Vi læser gotiske tekster og opøver evnen til at forstå og tyde konteksterne som en hjælp til fremtidige selvstudier. 

Materialeudgift kr. 150 må påregnes.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 06.10.2020 12:30-15:05 FOF Hellerup St. Ulrich Alster Klug
2 Tirsdag 20.10.2020 12:30-15:05 FOF Hellerup St. Ulrich Alster Klug
3 Tirsdag 10.11.2020 12:30-15:05 FOF Hellerup St. Ulrich Alster Klug
Se alle Se færre
Underviser

Ulrich Alster Klug

I undervisningen lægger jeg vægt på at møde kursisterne, hvor de står fagligt, og at undervisningen er fleksibel, så så mange specifikke spørgsmål som muligt kan blive besvaret. Undervisningen omfatter såvel elementer fra videnskabsteorien og den kildekritiske analyse, som de genealogiske metoder. Desuden underviser jeg i den praktiske brug af kilder og arkiver og de tilhørende, relevante sites på nettet. Jeg inddrager i vidt omfang samfundsudviklingen og kulturhistorien i undervisningen, fordi det sætter emnerne i relief og giver en dybere forståelse for slægtens liv og levnet.

Uddannelse: BSC Economics and Methodical Analysis

Andre faglige kvalifikationer: I 2004 blev jeg headhuntet til at skrive Libris-hæftet Slægtsforskning på nettet, som gav en grundig og god introduktion til såvel slægtsforskning som brug af diverse sites på internettet i forbindelse med slægtsforskning. Hæftet fik særdeles rosende anmeldelser. Jeg havde 1998-2020 et internetforlag, hvor jeg udgav mit materiale i forbindelse med kurserne.

Undervisningserfaring: Jeg har undervist siden 1995 ved aftenskoler og højskoler og fra 1996 hos FOF København. Desuden er jeg foredragsholder hos de slægtshistoriske foreninger.