På dette kursus går vi back to basics med simple, men solide instrukser, som du vil kunne tage med i resten af dine pakistansk-indiske køkkeneventyr. Krydret med spændende fortællinger tager underviser og diversitetskonsulent Fahad Saeed os med på en kulinarisk rejse, hvor du lærer metode og baggrund for regionale forskelligheder og traditioner.
Mad fra det indiske subkontinent omfatter både en tid før, under og efter koloniseringen. Undervejs i kurset laver Fahad både historiske nedslag og belyser aktuelle udviklinger, der afspejler sig i de simrende gryder.
På workshoppen skal du bl.a. lære at adskille krydderierne i en karryblanding, at dosere gurkemeje korrekt og at mestre moderne køkken-hacks, der passer til det danske køkken. Frem for alt kigger vi både på restaurantversionen af dine yndlingsretter, diskuterer retternes oprindelse og sammenligner med den version, der kun bliver lavet i private hjem.
Over fem gange skal vi igennem en hel del retter, der rækker over både hverdag og fest. Mens du nyder ris, brød og hovedretter, du selv har lavet fra bunden, krydres det hele med små fortællinger og oplæg fra Fahad. F.eks. skal du høre, hvordan tomaten kom til Indien, og hvorfor Biryani er indernes nationalret.
Du skal bl.a. lære at lave:
Meningen er både at give dig et overblik og tillid nok til at kunne navigere i ingredienser og fremgangsmåder, der gør, at du føler dig bevendt i det sydasiatiske køkken.
På holdet er der plads og rum til alle – og her prioriterer vi tiden til at lave maden, samværet og mangfoldigheden. Efter kurset kan du fortsætte derhjemme og imponere familie og gæster. Du får både opskrifter og en guide til indkøb med hjem.
Drikkevarer, viskestykker, karklude, forklæder og en god kokkekniv.
Råvarer er inkluderet i prisen, og vi bruger fortrinsvis økologiske råvarer.
Alle retter kan laves vegetarisk eller vegansk, og kød er halal.