Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online 13. december.

Fahad Saeed underviser hos FOF København

Indisk-pakistansk mad med historiefortælling – workshop

Indisk-pakistansk mad med historiefortælling – workshop

På dette kursus går vi back to basics med simple, men solide instrukser, som du vil kunne tage med i resten af dine pakistansk-indiske køkkeneventyr. Krydret med spændende fortællinger tager underviser og diversitetskonsulent Fahad Saeed os med på en kulinarisk rejse, hvor du lærer metode og baggrund for regionale forskelligheder og traditioner.

Mad fra det indiske subkontinent omfatter både en tid før, under og efter kolonisering. Undervejs i kurset laver Fahad både historiske nedslag og belyser aktuelle udviklinger, der afspejler sig i de simrende gryder.

På workshoppen skal du bl.a. lære at adskille krydderierne i en karryblanding, at dosere gurkemeje korrekt og at mestre moderne køkken-hacks, der passer til det danske køkken. Frem for alt kigger vi både på restaurantversionen af dine yndlingsretter, diskuterer retternes oprindelse og sammenligner med den version, der kun bliver lavet i private hjem.

Over en hel workshopdag kommer du igennem en lang række retter. Mens du nyder snacks, ris, brød og hovedret, du selv har lavet fra bunden, krydres det hele med små fortællinger og oplæg fra Fahad. F.eks. skal du høre, hvordan tomaten kom til Indien, og hvorfor Biryani er indernes nationalret. 

Du skal bl.a. lære at lave:

  • Snacks og forretter som: Pani Puri – indiske street snack med forskelligt fyld
  • Hovedretter som: Butter Chicken – Den klassiske restaurantret du kender hvorefter vi sammenligner med Murghi ka Salan, en klassisk kyllingeret som bliver lavet i alle kødspisende indisk/pakistanske hjem
  • Perfekte basmatiris – Fra dosering til fremgangsmåde lærer du at lave perfekte aromatiske ris
  • Fremstilling af din egen Garam Masala krydderiblanding, som du får med hjem

Meningen er både at give dig tillid nok til at kunne navigere i ingredienser og metode, til at du føler dig bevendt i det sydasiatiske køkken. Efter kurset kan du fortsætte derhjemme og imponere familie og gæster. Du får både opskrifter og en guide til indkøb med hjem.

På holdet er der plads og rum til alle – og her prioriterer vi tiden til at lave maden, samværet og mangfoldigheden.

Medbring

Drikkevarer, viskestykker, karklude, forklæder og en god kokkekniv.

Værd at vide

Råvarer er inkluderet i prisen, og vi bruger fortrinsvis økologiske råvarer. Alle retter kan laves vegetarisk, vegansk, mens kød er halal.

MAD OG VIN

Se alle aktuelle kurser