Skip to content
Madkurser hos FOF København

Persiske livretter – sommerferie

Persiske livretter – sommerferie

En persisk middag kan virke overdådig og nærmest malerisk med sine farverige risretter, gryderetter, dips, salater og søde sager.

Kunsten ved det persiske køkken er, at man stadigvæk skal kunne smage råvarerne, og at maden ikke bliver overkrydret eller for stærkt. Persisk mad er nemlig ikke stærk. Derudover er det et super sundt køkken!

På dette spændende kursus i sommerferien kommer vi omkring nogle af de mest populære mazzeh (små retter), den magiske safran fra Iran med sin solgule farve og persisk rosenvand, som hyppigt bliver brugt i de delikate desserter. Vi vil også løfte sløret for hemmelighederne bag den perfekte polo, som er persisk dampet ris med sprøde rischips.

Du lærer bl.a. at lave:

  • Den dejlige gryderet, khoreshte karafs, lam med krydderurter og soltørrede lime
  • Kyllinger i safran- og limesauce med berberisbær
  • Dampet juvelris med rosiner, berberisbær, nødder, kandiseret appelsin, rosenvand og safran
  • Dejlig yoghurt-dip med babyagurker og mynte
  • Den aromatiske yakh dar behesht, risbudding med kardemomme og rosenvand

Vi smager også på populære persiske pickles, såsom sprøde saltede babyagurker, syltede vilde skalotteløg og eddikesyltede hvidløg.

Underviser Mehran Zandian deler ud af sin viden og passion for det persiske køkken med udgangspunkt i sin kogebog »Mine Persiske Livretter«. Der vil være mulighed for at købe en signeret kogebog til en særpris på dagen.

Medbring

Drikkevarer, viskestykker, karklude, en god kokkekniv og opbevaringsbokse med låg til retter, der er gode at gemme.

Værd at vide

Råvarer er inkluderet i prisen, og vi bruger fortrinsvis økologiske råvarer.