Skip to content
Madkurser hos FOF København

Vietnamesiske hverdagsretter II – mad og fortællinger

Vietnamesiske hverdagsretter II – mad og fortællinger

Vil du fortsætte rejsen igennem det autentiske Vietnam via madopskrifter og fortællinger fra underviser og journalist Theresa Nguyen, eller har du allerede et godt kendskab til det vietnamesiske køkken, så er holdet her lige noget for dig.

Vi dykker videre ned i de klassiske retter, som kræver mere teknik og viden i tilberedelsen. Som en overbygning til basiskurset skal vi have de store pander og gryder frem til blandt andet vietnamesisk suppe, salat og pandekager med lækkert fyld og tilbehør.

Fortællingerne om Vietnams forskellige køkkener fortsætter og kommer drypvis, men vi vil stadig starte og slutter med mini-foredrag, hvor der efterfølgende åbnes op for dialog og spørgsmål.

Hver mødegang lærer vi at kokkerere forskellige retter fra bunden, inden vi til sidst nyder resultatet sammen.

Du lærer bl.a. at lave:

  • Pho ga – risnudelsuppe(n) med kylling, krydderier og krydderurter
  • Banh khot – sprøde minipandekager med rejefyld og stegte forårsløg til nuoc mam dip
  • Mien xao – sauterede glasnudler med kyllingehjerter og grøntsager
  • Goi xoai tom – mango- og glaskålssalat med tigerrejer
  • Com tam suon – svinekoteletter marineret i citrongræs og krydderier til knækkede ris, syltede grøntsager, vietnamesisk farsbrød og nuoc mam dip
  • Bo du du – papayasalat med hjemmelavet beef jerky i eddike-hvidløgsdressing

Medbring

Drikkevarer, viskestykker, karklude, forklæde, en god kokkekniv, spisepinde og opbevaringsbokse med låg til retter, der er gode at gemme.

Værd at vide

Vi bruger fortrinsvis økologiske råvarer.