Skip to content
Madkurser hos FOF København

Det østeuropæiske køkken

Det østeuropæiske køkken

En smagsrejse gennem Østeuropa

Vi inviterer til en smagsrejse gennem Østeuropa. Selv om der er gået næsten 30 år siden Sovjetunionen gik i opløsning, forveksler folk stadig de østeuropæiske lande med hinanden og kender meget lidt til maden. Mange ved f.eks. ikke at borsch (den berømte rødbedesuppe) kommer fra Ukraine, og at russisk salat er meget mere end rødbede med mayonnaise.

Mange er bekendt med det italienske, franske og andre europæiske køkkener, men på dette hold bliver du introduceret til, hvad de nærmeste østeuropæisk naboer kan byde på af smagsoplevelser. Vi skal arbejder med mange af de berømte såvel som helt ukendte ukrainske og russiske retter samt retter fra andre østeuropæiske lande.

Vi skal b.la. lære at lave: Ukrainsk borsch, vareniki og pelmeni pierogi med bær og birkes. Vi fokuserer på de vigtigste råvarer og prøver at forstå hvilke ingredienser, der egner sig bedst i de forskellige retter. Vi tilbereder både varme og kolde forretter, hovedretter og desserter.

Madlavningen pyntes med historier om gådefuld ukrainsk og russisk madkultur samt de traditioner, som knyttes hertil. Hvis I vil opdage et spændende og et helt anderledes køkken, er I velkommen på dette hold til en verden i det østeuropæiske køkken.

Kurset afsluttes med fælles middag, hvor vi sammen nyder den tilberedte mad.

Medbring

Drikkevarer, viskestykker, karklude, hakkekniv, urtekniv og opbevaringsbokse med låg til retter, der er gode at gemme.

Værd at vide

Råvarer er inkluderet i prisen, og vi bruger fortrinsvis økologiske råvarer. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads.

Familie på madkursus

MAD OG VIN

Se alle aktuelle kurser