Skip to content
Anretning – kursus hos FOF København

Anretning – prikken over i'et

Anretning – prikken over i'et

Anretningen af maden er afgørende som appetitvækker for et måltid. Det kan gøre en stor forskel for en ret, og det handler ikke kun om at få den til at se pæn ud. En velanrettet ret kan også forbedre dens smag og appellere til alle sanserne, hvilket gør spiseoplevelsen mere behagelig.

I løbet af dette kursus lærer du at præsentere menuer og sammensætte portioner med anretningsteknikker og anretningsformer.

Det er nok de færreste, der ikke har stået i den situation, hvor man har lavet et dejligt måltid til andre og har et klart billede af, hvordan retten skal se ud. Når maden så er færdig, og det er tid til servering, ligner den hverken det billede, man havde i tankerne, eller det billede der var i kogebogen. På dette kursus er der heldigvis hjælp at hente!

Du lærer, hvordan du vælger de rigtige tallerkener, skåle og redskaber, hvordan du bruger farver og teksturer til at skabe visuelt tiltalende retter, og hvordan du arrangerer mad på en æstetisk måde.

Vi skal bl.a.: 

  • Tænke maden i former og farver
  • Lærer hvordan man med få teknikker kan "løfte" en ret
  • Benytte rettens ingredienser til anretning i stedet for at bruge ligegyldigt pynt

Undervejs fremstiller vi forskellige retter med fokus på, hvilke smage der komplimenterer hinanden. Vi kommer igennem forretter, hovedretter og desserter og anretning af buffet. Efter hver mødegang skal vi selvfølgelig smage og nyde alle de lækre og smuktanrettede retter, vi kokkererer.

Kurset er for alle og kræver ingen særlige forudsætninger. Derudover er kurset for private såvel som madbloggere eller medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener, kantiner og cateringvirksomheder.

Medbring

Drikkevarer, forklæde, viskestykke, karklud og evt. en god køkkenkniv.

Værd at vide

Råvarer er inkl. i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads.

MAD OG VIN

Se alle aktuelle kurser