Skip to content
Fermentering hos FOF København

Fermentering af planter

Fermentering af planter

– ældgamle metoder i moderne klæder

Noma gør det. Måske gør din nabo det også. Og ja, du kan også komme til at gøre det! Fermentering er nemt, sjovt, fascinerede og en tilberedningsmetode som kan bringe helt nye muligheder for smage, konsistenser og dufte, ind i dit køkken.

Fermenteringer kan løfte selv den simpleste ret op på et helt andet niveau. Og så kræver det ikke så meget andet end knofedt, tålmodighed, salt, sukker og tid.

På begynderkurset i fermentering stifter vi bekendtskab med nogle af de lettest tilgængelige metoder i fermentering af planter. Vi taler om de vigtigste omstændigheder som skal til for, at de rigtige bakterier får de bedste vækstvilkår, og laver fermenteringer både ud fra faste opskrifter, men også ud fra fri fantasi. Fordi det er netop noget af det, som er så fascinerede ved fermentering, nemlig at der er rigtigt gode muligheder for at slippe kreativiteten løs.

Med udgangspunkt i gode økologiske råvarer i sæson, snitter, masserer og sammensætter vi krauter, kimchier, saltlagefermenterede frugter og grøntsager, samt drikkevarer.

Efter kurset sker den rigtige magi hjemme hos dig selv, for du får fire forskellige fermenteringer med hjem, som skal udvikle sig færdige og ende som deciderede smagsbomber, til glæde for dit fordøjelsessystem og ikke mindst dine smagsløg. Og måske nogle heldige gæster til en hyggelig middag?

Du lærer blandt andet:

  • At give dine fermenteringer de bedste betingelser for at lykkes
  • Hvorfor salt eller sukker er afgørende for en fermentering
  • Hvad forskellen er på tør- og vådfermentering
  • Hvordan du ud fra en grundopskrift kan lave dine helt egne kreationer
  • At vurdere, om din fermentering kan spises eller ej

Medbring

Fire pantentglas der kan rumme præcis 5 dl, en god køkkenkniv, forklæde og eventuelt en madpakke, da vi holder en frokostpause i løbet af kurset, hvor du også har mulighed for at købe mad i nærområdet.

Værd at vide

Råvarer er inkluderet i prisen, og vi bruger fortrinsvis økologiske råvarer. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads.

Familie på madkursus

MAD OG VIN

Se alle aktuelle kurser