På kurset vil vi smage og lære om nye og anderledes øl. Vi skal tilsætte øl i maden, og finde øl der passer til forskellige retter. Mange af de retter og saucer der oprindeligt er tilsat vin, kan sagtens klare øl i stedet – og det skal vi udforske. Vi kombinerer de forskellige øltyper med små matchende retter vi tilbereder i køkkenet.
Kurset afvikles af Paw Peter Nielsen uddannet Kellner (ølsommelier) fra Hotel- og Restaurantskolen i København. På kurset vil du bl.a. lære hvornår det er muligt at erstatte vin med øl og hvordan øl kan bruges i maden på de bedst tænkelige måder
Vi fokuserer på de enkle råvarer, og prøver at forstå hvilke typer af øl der egner sig bedst i de forskellige retter. Og vi skal selvfølgelig smage på øllet og maden.
Efter kurset vil I kunne fortsætte derhjemme med at eksperimentere og finde nye spændene variationer af retter tilsat øl.
Drikkevarer, viskestykke, karklud, en god køkkenkniv, forklæde og 2-3 bøtter til evt. madrester.
Vi bruger fortrinsvis økologiske råvarer. Råvarer og øl er inkl. i prisen. Kurset bliver afholdt i FOFs helt nye køkken på Humletorvet ved Carlsberg Station.