Skip to content
foto af asiatisk suppe

Asiatisk inspireret mad – vegetarisk

Asiatisk inspireret mad – vegetarisk

Som vegetar er det helt naturligt, at man søger over i de asiatiske køkkener, da mange asiatiske lande har stor tradition for vegetarisk og vegansk mad med friske ingredienser og stor smag! På denne workshop vil vi arbejde med basismetoder inden for forskellige asiatiske køkkener og gennem dem opnå kompetencer til selv at sammensætte vegetariske retter med asiatisk inspiration.

Workshoppen foregår over to gange:

Del 1 – Basis i det vegetariske, asiatiske køkken

En god krydderiblanding er basis for mange asiatiske retter. Hvad der skal i blandingerne varierer fra ret til ret, land til land og endda fra familie til familie, og på første del af workshoppen lærer du at sammensætte forskellige krydderiblandinger. Dette kan være panang karry, rød thai blanding, garam masala m.m. Desuden vil vi snakke om forskellige asiatiske, vegetariske traditioner, og med udgangspunkt i særligt det thailandske køkken lærer du at bruge de forskellige krydderiblandinger. Dette kan bl.a. være i en kokossuppe, papayasalat med chili, phat thai osv. Desuden vil vi tilberede tilbehør til del to af workshoppen, f.eks. kimchi eller syltede æg.

Del 2 – Ramen, ramen, ramen!

Ramen er særligt populært for tiden, med flere og flere restauranter, der specialiserer sig i den japanske version af retten. Ramen er i al sin simpelhed en suppe med nudler, men retten kan tilberedes og sammensættes på utallige måder. Mange traditionelle ramen supper er dog lavet på knogler. På denne del af workshoppen lærer du at lave din egen vegetariske version af de traditionelle supper helt fra bunden. Vi taler om forskellige ramen traditioner fra eksempelvis Japan og Korea og gennemgår hvilken slags nudler man spiser med hvilken suppe. Desuden vil vi bruge de ingredienser og krydderiblandinger, som vi lavede i første del af workshoppen.

Medbring

Drikkevarer, viskestykker, karklude, hakkekniv, urtekniv og opbevaringsbokse med låg til retter, der er gode at gemme.

Værd at vide

Råvarer er inkluderet i prisen.

MAD OG VIN

Se alle aktuelle kurser