Skip to content
Vinsmagning hos FOF København

Italiensk vinskole

Ved Jesper Hedegaard

Her får du den grundige og systematiske introduktion til det store vinland. Italien er klart danskernes foretrukne vinland. Godt 22 % af vores vinimport kommer fra Italien, mens Frankrig på andenpladsen ’kun’ tegner sig for 12,5% af importen.

Italien som vinland er ikke så nemt at finde rundt i. De fleste kender navne som Amarone, Barolo, Brunello og Chianti, men hvad er forskellene egentlig på distrikterne, og hvad er forskellene på f.eks. top-Barolo/Brunello og mere jævn Barolo/Brunello?

Første aften gennemgår vi og smager vine fra det nordlige Italien: Piemonte med distrikter som Barolo og Barbaresco og druer som nebbiolo, barbera og dolcetto; Valpolicella med vine som Amarone og Ripasso, med druen corvina m.m.; og i nordøst regionerne Alto Adige og Friuli med bl.a. spændende hvidvine.

Anden aften sætter vi fokus på det store og berømte område Toscana. Vi smager bl.a. Chianti og Brunello på sangiovese-druen, men også de såkaldte ’supertoscanere’, lavet hovedsagelig på franske druer som cabernet sauvignon og merlot.

Tredje og sidste aften gælder det Syditalien, dvs. området syd for Rom med bl.a. Apulien og øerne Sardinien og Sicilien. Tidligere var det sydlige Italien ikke just kendt for kvalitetsvin, men moderne fremstillingsmetoder har højnet kvaliteten betragteligt, og priserne er ofte lavere end i de mere berømte områder i det nordlige Italien.

Pris inkl. vin.

Medbring egne gode vinglas.

Familie på madkursus

MAD OG VIN

Se alle aktuelle kurser