Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online den 12. december.

Vinsmagning hos FOF København

Konkurrence i blindsmagning

Gæt og smag vine – konkurrence i blindsmagning

Har du overvejet, om du er god til at smage og gætte vine "blindt"? Har du lyst at prøve? 

Siden 2014 har der været afholdt åbne danske mesterskaber i blindsmagning, og op til 54 tre-mandshold har deltaget i finalen. I år har interessen været så stor, at der har været afholdt 4 semifinaler rundt omkring i Danmark for at finde frem til de 54 finalehold.

Mange synes, at blindsmagning er en spændende udfordring og at det giver en større interesse for og forståelse af vinens verden, herunder druer, lande, distrikter, årgange, vinbønder og forskellige måde at lave vin på.

Konkurrenceleder og dommer er FOFs mangeårige foredragsholder Jesper Hedegaard, der vandt EM i blindsmagning i 2012 og blev nr. 2 ved VM i 2013.

Efter en kort introduktion til emnet blindsmagning inddeles deltagerne i 4-mandshold og der smages 5 røde og 3 hvide vine i prisklassen 100-500 kr. Hvert hold afgiver fælles gæt, der er 10 min. til hver vin, og der gives point som til VM: drue (9 p.), land (5 p.), appellation/distrikt (1-5 p.), årgang (2 p.) og producent (3 p.).

Vinderne får præmie!

Deltagere fra tidligere blindsmagninger kan deltage igen, da der smages nye vine.

MAD OG VIN

Se alle aktuelle kurser