Skip to content
Vinsmagning hos FOF København

Luksus-champagne / prestige-cuvéer

Ved Jesper Hedegaard

Champagne – verdens mest kendte ukendte vin!

Alle kender den, de fleste forbinder den med luksus og løssluppenhed, men hvor mange har egentlig smagt på den – virkelig smagt og fokuseret på champagnen i glasset og dens smag? Og hvor mange ved f.eks., at Champagne er et vindistrikt som Bordeaux og Bourgogne, som huser såvel store verdensfirmaer, såvel som små, ydmyge bønder? Hvor mange kender forskel på en ordinær supermarkeds-champagne og de ypperste prestige-cuvéer?

Her bliver det en aften i selskab med nogle af de ypperste champagner, der laves. Hør historierne bag berømte luksus-cuvéer som Dom Perignon, Krug, Cristal, Bollinger, Pol Roger m.fl., og smag seks årgangs/prestige-cuvéer fra såvel store, berømte champagnehuse som fra nogle af de bedste små bønder/producenter for ren og uforfalsket nydelse og for at du selv kan afgøre, om kvaliteten svarer til de høje priser.

Vi kommer omkring champagnens historie og fremstilling og frem til nutidens trends: hvilke stilarter er der, hvad skal man gå efter osv. Bliv inspireret til, hvordan du finder og serverer en top-champagne til nytårsaften.

Pris inkl. vin.

Medbring egne champagneglas – gerne f.eks. et godt, tulipanformet hvidvinsglas.

MAD OG VIN

Se alle aktuelle kurser