Skip to content

Har du gået på et hold i foråret, som fortsætter i efteråret? Vi udsender forhåndsreservationer i perioden 29. maj-18. juni. Fra 25. juni kan du se alle efterårets hold online.

Vinsmagning hos FOF København

Store hvide bourgognevine - 1. Cru

Ved Jesper Hedegaard

Hvide bourgogne-vine lavet på chardonnay-druen er utvivlsomt verdens bedste, tørre hvidvine. Ved denne smagning går vi tæt på vinene fra nogle af de bedste marker og producenter i de tre klassiske kommuner Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet og Meursault.

Vi fokuserer udelukkende på vine, der kommer fra 1. Cru-marker, og de er derfor et niveau over de almindelige kommune-marker. 1. Cru-vine er dyrere, men også bedre – særligt når vinene er fra top-producenter, som dem vi skal smage denne aften.

Vi tager pulsen på de seneste årgange, trends og tendenser, og du får også tips til producenter, der er på vej op uden at prisen endnu er fulgt med den stigende kvalitet. Vi gennemgår forskelle på kommunernes, markernes og vinbøndernes individuelle stil, og der bliver også tid til at komme ind på den nyeste viden om det kedelige fænomen ”premox” – det forhold at en (alt for) stor andel af store, hvide bourgogne-vine desværre er fejlbehæftede og modner/oxiderer alt for hurtigt.

Glæd dig til at smage følgende seks 1. Cru-vine, som alle er i prisklassen 500-1.000 kr.:

  • Puligny-Montrachet 1. Cru ”Folatieres” 2017, J.-L Chavy
  • Puligny-Montrachet 1. Cru ”Les Combettes” 2014, Jean-Marc Boillot
  • Puligny-Montrachet 1. Cru “Les Pucelles” 2014, Alain Chavy
  • Chassagne-Montrachet 1. Cru ”Les Caillerets” 2014, Sylvain Morey
  • Meursault 1. Cru ”Les Perrieres” 2013, Louis Jadot
  • Meursault 1. Cru ”Les Genevrieres” 2014, Latour-Giraud

Medbring min. ét godt (hvidt) bourgogneglas.

Ret til ændringer forbeholdes.

Familie på madkursus

MAD OG VIN

Se alle aktuelle kurser