Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online den 12. december.

Vinsmagning hos FOF København: Toscanas mangfoldige vine

Super-Toscana – italiensk med et strejf af Bordeaux

Super-Toscana – italiensk med et strejf af Bordeaux

Hør historien om tilblivelsen og nutidens fakta om de berømte super-toscanske vine – lige fra den spæde start i 70'erne til de nye stjerner, der hvert år kommer til. Vi tager pulsen på og smager nogle af de aktuelt bedste vine fra forskellige top-producenter i regionen.

Toscana er Italiens største vinregion, og de mange vinproducenter her fremstiller et væld af spændende vine. Hoveddruen i de røde vine er sangiovese, og de mest berømte områder er Chianti og Brunello di Montalcino. Men siden starten af 1970'erne har en helt ny vinkategori – de såkaldte super-toscanere med berømtheder som Sassicaia og Tignanello – set dagens lys, og i dag er det næsten dem, man taler mest om i Italien.

Super-Toscana-vine er hovedsageligt lavet på bordeaux-druer som cabernet (sauvignon og franc) og merlot, og der er typisk kun en smule sangiovese-drue i – hvis overhovedet noget.

Vinene bliver produceret i hele Toscana, og der er en del producenter i Chianti og Brunello di Montalcino, som både laver klassiske vine fra området på sangiovese og samtidig super-toscanere med et nyt drue-blend. 

MAD OG VIN

Se alle aktuelle kurser