Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online den 12. december.
Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online den 12. december.
Hør historien om tilblivelsen og nutidens fakta om de berømte super-toscanske vine – lige fra den spæde start i 70'erne til de nye stjerner, der hvert år kommer til. Vi tager pulsen på og smager nogle af de aktuelt bedste vine fra forskellige top-producenter i regionen.
Toscana er Italiens største vinregion, og de mange vinproducenter her fremstiller et væld af spændende vine. Hoveddruen i de røde vine er sangiovese, og de mest berømte områder er Chianti og Brunello di Montalcino. Men siden starten af 1970'erne har en helt ny vinkategori – de såkaldte super-toscanere med berømtheder som Sassicaia og Tignanello – set dagens lys, og i dag er det næsten dem, man taler mest om i Italien.
Super-Toscana-vine er hovedsageligt lavet på bordeaux-druer som cabernet (sauvignon og franc) og merlot, og der er typisk kun en smule sangiovese-drue i – hvis overhovedet noget.
Vinene bliver produceret i hele Toscana, og der er en del producenter i Chianti og Brunello di Montalcino, som både laver klassiske vine fra området på sangiovese og samtidig super-toscanere med et nyt drue-blend.