Skip to content
billede af to personer der danser

Folkedans – begyndere/letøvede

Folkedans – begyndere/letøvede

Kursus i grundlæggende pardans

Vi skal danse nogle af de mest brugte pardanse indenfor dansk og nordisk folkedans. Der kommer til at være stort fokus på, hvordan vi får det til at fungere rigtig godt sammen i par samtidig med, at vi også arbejder med den egne kropsbevidsthed og samspillet mellem musikken og dansen. Vi tager det helt fra bunden og bygger en solid grundteknik op, som kan bruges i alle pardanse – og som gør, at det bliver let og afspændt og dermed endnu mere fantastisk at danse!

Kurset tilpasses efter deltagerne, og underviseren vælger danse ud fra, at der skal være noget nyt at hente for alle – måske endda et par sjove og fede turdanse. Det er altså både muligt at komme som helt nybegynder, som letøvet danser og som tidligere deltager på kurset. Underviseren giver løbende individuel feedback baseret på den enkeltes niveau, og vi tør godt love, at alle går derfra med nye redskaber og måder at bruge dansen på. 

Musiker

Som medunderviser på kurset har vi musikeren Rasmus Brinck på violin og nøgleharpe. Han elsker at spille til dans, og det swinger fantastisk, når han gør det. Han har et skarpt øje for at understøtte danserne og dansegulvet med sin musik, og han vil også bidrage med sine synspunkter omkring sammenhængen mellem musikken og dansen.

Værd at vide

Tilmelding foregår enkeltvis. Man behøver ikke komme med en partner, og alle danser med alle i gruppen.

Tag tøj på, som er rart at bevæge dig i og sko med glatte såler eller strømpesokker. Den første gang giver underviseren gode råd omkring sko.

Motion og træning i København

MOTION, DANS OG YOGA

Se alle aktuelle kurser