Skip to content
foto af to personer der danser

Folkedans – øvede

Folkedans – øvede

Kursus i Bodapolska

På dette kursus skal vi fordybe os i Bodapolska, som er en fantastisk dans, der giver sug i maven med sin bølgende fornemmelse og smukke musik! Vi skal nørde dansen i dybden og arbejde med alle de ting, som kan gøre det helt fantastisk at danse Bodapolska – at få den bølgende fornemmelse ind i kroppen i samspil med musikken, at samarbejde i parret om kraften i rotationen, og hvordan vi bruger vores egen krop og holdning, så det bliver let, afspændt og dynamisk. Selvom vi tager udgangspunkt i Bodapolska, kan de ting, vi arbejder med, overføres til andre pardanse og give nye perspektiver og muligheder i dans i det hele taget. Underviseren giver løbende individuel feedback baseret på den enkeltes niveau, og vi kommer også til at reflektere sammen i gruppen. Målet er, at alle deltagere kommer ud med en masse nye redskaber i værktøjskassen og et solidt grundlag for at fortsætte med at udvikle og udforske sin egen dans efterfølgende.

Kurset henvender sig til dig, som har danset en del folkedans før og er godt hjemme i pardans.

Musiker:

Som medunderviser på kurset har vi musikeren Rasmus Brinck på violin og nøgleharpe. Han elsker at spille til dans, og det swinger fantastisk, når han gør det! Han kommer fra Sverige og har en stor forkærlighed for netop Bodapolska-musikken, som han har fordybet sig i gennem flere år. Han har et skarpt øje for at understøtte danserne og dansegulvet med sin musik, og han vil også bidrage med sine synspunkter omkring sammenhængen mellem musikken og dansen.

Praktisk:

  • Tilmelding enkeltvis. Man behøver ikke komme med en partner og alle danser med alle i gruppen.
  • Tag tøj på som er rart at bevæge dig i og sko med glatte såler (gerne læder hvis du har). Den første gang giver underviseren gode råd omkring sko.

Foto: Kamil Dzieliński