Skip to content
foto af to personer der danser

Folkedans – øvede

Folkedans – øvede

Kursus i Värmlandspols

Värmlandspols, Jössehäradspolska, kort-etter-polska – kært barn har mange navne. Det vigtigste at vide er, at det er en vildt sjov dans med fart over feltet, som giver sved på panden! Og så er musikken virkelig god og ørehængende. Dansen består af tre dele (armture, bakmes og omdansning), som vi skal gå i dybden med, samtidig med at vi lærer musikken at kende gennem kroppen. Vi skal arbejde med samspillet, flowet og rotationen i parret – og selvfølgelig også samspillet med musikken. Dansens form er rimelig fri, og derfor skal vi også arbejde med tydelighed i improvisation, og hvordan danserne kan lade sig guide af musikken og omvendt. Derudover skal vi nørde, hvordan vi bruger vores egen krop og holdning, så det bliver så let, afspændt og dynamisk som muligt.

Selvom vi tager udgangspunkt i Värmlandspols, kan de ting, vi arbejder med, overføres til andre pardanse og give nye perspektiver og muligheder i dans i det hele taget. Underviseren giver løbende individuel feedback baseret på den enkeltes niveau, og vi kommer også til at reflektere sammen i gruppen. Målet er, at alle deltagere kommer ud med en masse nye redskaber i værktøjskassen og et solidt grundlag for at fortsætte med at udvikle og udforske sin egen dans efterfølgende.

Kurset henvender sig til dig, som har danset en del folkedans før og er godt hjemme i pardans.

Musiker

Med os har vi musikeren Rasmus Brinck på violin og nøgleharpe, som fungerer som medunderviser på kurset. Han elsker at spille til dans, og det svinger fantastisk, når han gør det! Han kommer fra Sverige og har brugt mange år på at dykke ned i forskellige polskatyper. Han har et skarpt øje for at understøtte danserne og dansegulvet med sin musik, og han vil også bidrage med sine synspunkter omkring sammenhængen mellem musikken og dansen.

MOTION, DANS OG YOGA

Se alle aktuelle kurser