Skip to content
Hensyntagende motion hos FOF København

Diagnostisk træning

Lider du af en kronisk sygdom? Få en lettere hverdag gennem målrettet motion

Lider du af et fysisk handicap, en kronisk sygdom, eller har du brug for at styrke kroppen efter en operation? Vi har specialhold og hensyntagende undervisning i København og hele hovedstadsområdet. Vi tilbyder specifik træning på små hold rettet mod bl.a. knogleskørhed, gigt, hjerte-kredsløb og andre lidelser og skavanker.

Du undervises af kompetente trænere, som enten er uddannede afspændingspædagoger (psykomotoriske terapeuter) eller fysioterapeuter.

Træning for dig med slidgigt

Smerter i led og problemer med at komme ud af sengen og op af stolen er typiske symptomer på slidgigt. De kan alle forbedres på vores specialhold for slidgigt-ramte. Slidgigt er i dag den hyppigste ledsygdom og rammer bredt i befolkningen over 60 år. Fysisk træning med fokus på øget muskelstyrke omkring knæ og hofteled kan mindske disse problemer betragteligt. På disse slidgigt-træningshold laver vi øvelser, som sigter mod hensigtsmæssig brug af kroppen, styrketræning med bl.a. elastikker, vægte og bolde samt gulvøvelser. Der afsluttes med afspænding. Træning i maskiner indgår på holdene i Falkoner Fitness.

Træning for hjerte-kredsløb – lær dine grænser at kende

På træningshold i hjerte-kredsløb i Københavnsområdet forbedrer vi kredsløbet og udfordrer udholdenheden under kompetent vejledning. Efter en hjerteoperation eller en blodprop i hjertet er det af stor betydning at dyrke motion. På vores kurser i hjerte- og kredsløbstræning bruger vi stepbænke, cykler, romaskiner og gymnastik på gulv. Løbende vejledning samt evt. pulskontrol sørger for, at øvelserne er tilpasset den enkeltes formåen.

Knogleskørhed-træning i København – begræns knogletabet

Motion er en af de vigtigste metoder til mindskning af knogletab. På vores træningshold med hensyntagende undervisning styrker vi muskulaturen og ryggen, så risikoen for at du pådrager dig brud mindskes. Knogleskørhedstræning omfatter afspændings- og balanceøvelser og træning i rigtige arbejdsstillinger. Gennem information om hvilke bevægelser, man bør undgå, får du ligeledes en øget kropsbevidsthed og dermed en større chance for at agere hensigtsmæssigt i dagligdagen.

Hvem er underviserne?

Underviserne på kurserne i vores hensyntagende hold er typisk fysioterapeuter, afspændings- eller bevægelsespædagoger og har omfattende erfaring med hensyntagende undervisning. Læs mere om underviseren på holdet.

Hvor foregår undervisningen?

Vi har hensyntagende træning foregår rundt i hele hovedstadsområdet bl.a. København, på Frederiksberg, Hellerup og Søborg. Læs mere på de enkelte hold.

Hvor kan jeg tilmelde mig kurserne i diagnostisk træning?

Herunder kan du se alle vores hold for dig med en kronisk sygdom. Er du i tvivl om forudsætninger for deltagelse på et specialhold, eller har du andre spørgsmål til undervisning på aftenskole, er du altid velkommen til at henvende dig på tlf. 4596 0100 eller e-mail hej@fofkbh.dk.

Er der ingen kurser nedenfor, eller er de allerede startet, kan du kontakte os for evt. overskydende pladser på de igangværende hold.

Filtrér