Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online den 12. december.

Musik i livet – kursus om de positive egenskaber ved at lytte til musik – FOF København

Musik i livet

Musik i livet

Tag på en rejse ind i musikken med fløjtenist og komponist Yael Acher.

At være fælles om musik kan løfte os som mennesker. På kurset er der fokus på, at du bliver inddraget og beriget på en glad og ubesværet måde, mens du også nyder godt af de kognitive og sociale effekter af musikken.

Musik har mange positive afledte effekter. Der bliver forsket intenst i feltet og blandt andet professor Peter Vuust, leder af Center for Music in the Brain (MIB), mener, at musik i form af rytme, melodi, harmoni, form, instrumentering og akustik har en stor påvirkning på hjernen. Vuust fortæller bl.a. at »der er en direkte forbindelse mellem det at lytte til musikalske rytmer og motorisk adfærd.«

Vi oplever sammen videoklip af legendariske forestillinger af fantastiske musikere, orkestre, ensembler, solister og sangere. I løbet af kurset er der også mulighed for at synge sammen, klappe, danse og spille på små slagtøjsinstrumenter.

Kurset passer til alle, der er interesseret i at gå dybere ind i musikoplevelsen. Vi fokuser på musikkomponenterne i de forskellige musikgenre jazz, blues, latin, klassisk, filmmusik, opera, klezmer, folkemusik, populær amerikansk og dansk musik og meget mere.

Om Yael Acher

Den prisbelønnede fløjtenist, komponist og underviser Yael Acher a.k.a. »KAT« Modiano voksede op i Tel Aviv og har boret i København og New York City. Yael begyndte at øve klassisk fløjte, da hun var barn. Hun har bl.a. holdt koncerter med egne kompositioner i Europa, Israel, Japan, USA og Canada. Hun arbejder med forskellige stilarter og projekter som moderne, klassisk, progressiv jazz, tango, fri improvisation, elektronisk-akustisk levende lydspor til stumfilm samt musik til koreografi. Hun udfører også terapeutiske koncerter på bl.a. plejehjem, hospices, krisecentre, fængsler og velgørenhedskoncerter. Yael har udgivet flere albums med sin egen musik. Hun underviser i fløjte både privat og på aftenskole samt holder interaktive aktiviteter for voksne, seniorer, børn og unge.

MUSIK OG SANG

Se alle aktuelle kurser