Skip to content
Lær finsk hos FOF København

Finsk – online – begyndere

Finsk – online – begyndere

Yksi, kaksi, kolme!

Ikke mange kan mere finsk end det, men hvorfor ikke lære vores skandinaviske naboland – med bl.a. verdens bedste skolevæsen – bedre at kende? Et sprogkursus er en god vej til det.

Det finske sprog lyder meget fremmed for os, da det kommer fra den uralske sprogstamme, som de deler med ungarsk og estisk. Men måske er dansk alligevel nærmere finsk, end vi går og tror. Er du nysgerrig? Så vær med her!

Hvordan foregår undervisningen?

På begynderkurset starter vi helt fra bunden med alfabetet, tallene og udtaleøvelser. I løbet af kurset vil vi træne små nyttige dagligdagsdialoger og arbejde med basal grammatik både skriftligt og mundtligt. Derudover stifter vi naturligvis bekendtskab med den finske kultur og samfundsforholdene i de 1000 søers land.

Undervisningsmateriale aftales første mødegang.

Vil du vide mere om niveauet på kurset? Se niveaubeskrivelse her.

Undervisning online – hvordan fungerer det?

Onlineundervisning skaber et koncentreret læringsforløb, hvor undervisningsformen naturligt er struktureret lidt anderledes end et forløb i klasserum. F.eks. vil underviseren i lidt højere grad skulle styre forløbet for at sørge for, at alle får taletid.

Samtidig rummer onlineundervisning i dag også muligheder for en række af de læringsmetoder, som der bruges i en fysisk baseret undervisning. F.eks. kan underviseren dele klassen, så deltagere kan lave opgaver sammen to og to eller i mindre grupper i dele af undervisningen, og der kan så efterfølgende samles op med hele holdet. Samtidigt kan underviserens skærm og lyd deles og fungerer på den måde som tavle.

Og hvad med det tekniske?

  • Onlineundervisningen foregår via programmet Zoom, som er meget brugervenligt.
  • Det eneste, du har brug for, er en computer med webcam og en god internetforbindelse.
  • Inden opstart vil du modtage link af underviseren med indkaldelse til holdet.

Vil du vide mere om niveauet på kurset? Se niveaubeskrivelse her.

Undervisning i sprog

SPROG

Se alle aktuelle kurser