Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.
Kursus i arkæologi med undervisere Finn Ibsen og Lars Danielsen

Bliv amatørarkæolog – lær at bruge metaldetektor

Bliv amatørarkæolog – lær at bruge metaldetektor

Tag med på et spændende kursus, hvor du kan lære at gå med metaldetektor og måske finde historiske skatte som det unikke bronzeportræt af Alexander den Store, fundet af kursets undervisere.

Lær at bruge metaldetektor til at finde oldtidsfund Find oldtidsfund i den danske jord – bliv amatørarkæolog Bliv amatørarkæolog – kursus hos FOF København
Undervisernes udstyr og egne fund.

At gå med metaldetektor er en fantastisk afslappende naturoplevelse, og her på kurset vil der også blive vist eksempler på de mest almindelige fund, man kan forvente at gøre. Den danske jord er rig på fund fra både bronzealder, jernalder og vikingetiden. Hør hvordan det er at mærke suset, når historien kommer op af mulden!

Vil du finde danefæ og oldtidsfund – kursus i amatørarkæolog hos FOF København Find historiske fund med metaldetektor Find oldtidsfund – kursus i amatørarkæolog hos FOF København
Undervisernes egne fund.

Du får en grundig introduktion til, hvordan du kommer i gang med denne spændende hobby, du får eksempler på, hvad du kan finde, viden om de vigtigste værktøjer (udstyr, kort, registrering via DIME, hjemmesider etc.) samt de gældende formelle (og uformelle) regler på området. 

Find oldtidsfund i Danmark Find oldtidsfund med metaldetektor Find danefæ – kursus i amatørarkæolog hos FOF København
Undervisernes egne fund.

Vi tager efter nærmere aftale på holdet på tur til en mark uden for København, hvor du kan få mulighed for selv at søge efter historiske fortidsminder – enten med egen detektor eller med en, du låner og deler med de andre deltagere. Fordeling af tider og aftale om evt. samkørsel ordnes i klasseværelset første mødegang.

Om underviserne

Kurset præsenteres af to entusiastiske amatørarkæologer, Finn Ibsen og Lars Danielsen. Du kan læse om deres bemærkelsesværdige fund, som har givet omtale i medierne, her:

Dansk artikel: Ansigtet fra en af historiens største herskere fundet på sjællandsk mark.

Engelsk artikel: Metal Detectorists Unearth Tiny Bronze Portrait of Alexander the Great in Denmark.

Kom med ud i naturen med FOF København

UDELIV OG HOBBY

Se alle aktuelle kurser