Skip to content
Oplev Dragesprindvandet på Rådhuspladsen og få rådhuspandekager med FOF Nordsjælland

Dragespringvand, bobler og rådhuspandekager

Dragespringvand, bobler og rådhuspandekager

Kom og hør historien om Dragespringvandet, som nu er blevet genopstillet på Rådhuspladsen – denne gang i sin oprindelige pragt og vel at mærke på midten af pladsen, hvor den aldrig før har stået. 

Det enorme springvand har fuldstændig ændret pladsens æstetik og med ét gjort pladsen til en plads, man kan opholde sig på og ikke blot gå hen over. Vi hører om springvandet, rådhuset, Vester Voldgade og lyskrydset uden biler. Derefter går vi en tur indenfor på Københavns Rådhus, som måske er det mest interessante rådhus i hele verden – i hvert fald ifølge den overmåde kyndige rådhusbetjent Kristoffer, som viser os rundt og fortæller om skjulte kunstskatte og arkitektur i verdensklasse.

Hør om arkitekt Martin Nyrop og hans store ambitioner for stedet og se rådhushallen og Thorvaldsens skulptur »Jason med det Gyldne skind«. Vi ser værker af P.S. Krøyer og Hammershøi, går igennem Borgerrepræsentationen, hvor alle vigtige politiske beslutninger i København behandles, og vi slutter besøget af med mousserende vin og rådhuspandekager – og naturligvis historien om den hemmelige opskrift.

Værd at vide

Prisen er inkl. gennemgang udendørs, omvisning indendørs samt vin og rådhuspandekager.

Mødested: Rådhuspladsen, Dragespringvandet, 1550 København V

Slutsted: Rådhuset, bagsiden

Tag med FOF København på tur

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture