Skip to content
Oplev Cisternerne med FOF København

Frederiksberg Slot, Haven og Cisternerne

Frederiksberg Slot, Haven og Cisternerne

Kom med på denne eksklusive tur, hvor du både får omvisning på slottet, i haven og i Cisternerne.

Rundvisninger og ture hos FOF København

Specialrundvisning på Frederiksberg Slot

Vi starter på Frederiksbergs Slot, hvor Hærens Officerskole til dagligt holder til, og hvor Struensee i sin tid indrettede marmorspa til den sindssyge Christian 7., men endte med selv at benytte det. Efter slotsbesøget går over i Søndermarken, som både rummer barokke og romantiske indslag fra forskellige perioder. Vi hører om Kildegrotten, Eremithytten, Sibirien og Den kinesiske pavillon.

Oplev Cisternerne med FOF København

Besøg i Cisternerne med udstilling af Kimsooja

Herefter går vi ned i dybet under Søndermarken, hvor Cisternerne har åbnet en ny og monumental udstilling − WEAVING THE LIGHT af den Sydkoreanske kunstner Kimsooja. Hun har skabt en totalinstallation, der inviterer publikum ind i et illusorisk rum, hvor lys i alle regnbuens farver forvandler det tidligere vandreservoir til en næsten sublim oplevelse.

Tidligere har Cisternerne kunne byde på bl.a. Ingvar Cronhammar, Jeppe Hein, Superflex og Hiroshi Sambuichi, som hver på sin måde har forholdt sig til Cisternerne som tidligere vandreservoir. Vi hører historien om kolera og pumpestation og om Kimsooja og de skiftende udstillinger i Danmarks måske fineste udstillingsrum for moderne installationskunst. Efter besøget sammenfattes indtryk på overfladen.

Oplev Kimsooja i Cisternerne med FOF København

Værd at vide

Mødested: ZOO ved hovedindgangen. 

Slutsted: Cisternerne, Søndermarken.

Praktisk: Klæd dig gerne igodt fodtøj og varmt overtøj, da der er køligt og fugtigt i Cisternerne. Besøget er ikke egnet for svagtseende og gangbesværede. Entré til Frederiksberg Slot og udstillingen i Cisternerne er inkl. i prisen.

Varighed: Ca. 2 timer. 

Foto: Kimsooja, Weaving the Light, Cisternerne, 2023, fotograf Torben Eskerod.

Tag med FOF København på tur

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture