Skip to content
Kimsooja, To Breathe, 2015, site-specific installation, mirror, diffraction grating film, at Centre Pompidou-Metz, photograph by Jaeho Chong. Commissioned by Centre Pompidou-Metz. Courtesy of Institut français/Année France Corée and Kimsooja Studio

Besøg Frederiksberg Slot og Cisternerne

Besøg Frederiksberg Slot og Cisternerne

Kom med på denne eksklusive tur, der både tager dig på rundvisning bag Frederiksbergs Slots tykke mure og en tur ned i den unikke udstilling i Cisternerne.

Specialrundvisning på Frederiksberg Slot

Turen starter med et kort besøg indenfor på det smukke Frederiksberg Slot, der normalt er lukket for offentligheden, da det i dag huser Hærens Officerskole. Vi er heldige at have lavet en eksklusiv aftale med en kadet fra officerskolen, som vil vise os rundt og både sætter fokus på det arkitektoniske og fortæller om, hvordan livet som kadet er og har været.

Efter slotsbesøget vil vi gå over i Søndermarken, som i 1730'erne blev anlagt i tilslutning til Frederiksberg Slot og dermed ligger blot et stenkast derfra. Her skal vi se nærmere på nogle af de bedste indslag i haven, som også ofte bruges som samlingspunkt for både festivaller, filmoplevelser og aktiviteter såsom yoga og løb.

Besøg i Cisternerne med udstilling af Kimsooja

Det er også under jorden i Søndermarken, at vi finder Cisternerne, der tidligere var et vandreservoir og i dag fungerer som et af Danmarks fineste udstillingsrum for moderne installationskunst. Glæd dig til at opleve en ny udstilling af den sydkoreanske kunstner Kimsooja, hvor lys spaltes i alle regnbuens farver.

Kimsooja har gennem mange år arbejdet installatorisk med lys over hele verden, og hendes kunst vil uden tvivl skabe magi i Cisternerne, for hun er mester i at gøre folk bevidste om sig selv og omgivelserne gennem enkle kunstneriske greb.

I Cisternerne vil Kimsooja skabe en totalinstallation, der inviterer publikum ind i et illusorisk rum, hvor lys i alle regnbuens farver forvandler det tidligere vandreservoir til et sakralt lyshav. Som afslutning på turen aflægger vi udstillingen et besøg – og det bliver sidste stop på denne oplevelsesrige tur.

Værd at vide

Mødested: ZOO, hovedindgang.

Slutsted: Cisternerne, Søndermarken.

Praktisk: Ifør dig godt fodtøj og varmt overtøj (der er køligt og fugtigt i Cisternerne). Besøget er ikke egnet for svagtseende og gangbesværede. Entré til udstillingen er inkl. i prisen.

Foto: Kimsooja, To Breathe, 2015, site-specific installation, mirror, diffraction grating film, at Centre Pompidou-Metz, photograph by Jaeho Chong. Commissioned by Centre Pompidou-Metz. Courtesy of Institut français/Année France Corée and Kimsooja Studio 

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture