Skip to content

Har du gået på et hold i foråret, som fortsætter i efteråret? Vi udsender forhåndsreservationer i perioden 29. maj-14. juni. Fra 25. juni kan du se alle efterårets hold online.

Fyns Hoved – foto af Mitch Wiesinger

Kulturarven i Nyborg og naturskønheden på Fyns Hoved

Kulturarven i Nyborg og naturskønheden på Fyns Hoved

Nordøstfyns yndige og frodige natur åbner sig mod hav og fjord mellem nyudsprungne løvskove, kønne bindingsværksgårde og gamle herregårde.

Nyborg Slot set fra luften
Nyborg slotsanlæg set fra luften.

Men først besøger vi Nyborg, Valdemarernes borgby og at regne for Dannmarks hovedstad som ramme om danehofferne fra 1282 til 1413. Nyborg rekonstrueres nu for at kandidere til optagelse på Unescos verdensarvsliste. Vi får en orientering om de omfattende arkæologiske arbejder og borgprojektet, før vi fortsætter til den imponerende Kølstrup Præstegård, der er en af Danmarks smukkeste, og  som er placeret lige overfor Christian den 4.s lystslot Ulriksholm. 

Kølstrup Præstegård foto af Søren Møller
Kølstrup Præstegård. Foto: Søren Møller.

Efter frokosten går turen til den hyggelige gamle søkøbstad Kerteminde, som er fyldt med smukt traditionelt bindingsværk, og som var maleren Johannes Larsens smukke, stemningsfulde hjem.

Herefter skal vi videre ud over Hindsholm til Fyns Hoved, et helt enestående sted i Danmark: Dramatisk og idyllisk med storslåede udsigter og et rigt fugleliv, som Fritz Syberg og Johs. Larsen malede.

Fyns Hoved – foto af Mitch Wiesinger
Fyens Hoved set fra luften. Foto: Mitch Wiesinger.

Efter en dag, rig på naturoplevelser, returnerer vi over Storebæltsbroen. 

 

Værd at vide

Prisen er inkl. bus, bro, entréer, frokost (inkl. drikkevarer).

Tag med FOF København på tur

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture