Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.
Busture med FOF København

Holmegaard Værk

Holmegaard Værk

Holmegaard Værk er kun en bustur væk! Tag med på guidet tur og se glasset tage form, mærk varmen fra de store ovne og gå på opdagelse i industribygningerne med udstillinger. Værket, der er genopstået som et centrum for kunsthåndværk, blev grundlagt i 1823 af Christian Danneskiold-Samsøe, hvis slægt bebor Gisselfeld Kloster.

Glaspuster fra Holmegaard Glasværk

Holmegaard Værk vandt pris til »Årets Europæiske Museum«

Museet har netop vundet prisen som »Årets Europæiske Museum« i kategorien »Environmental Sustainability« til prisuddelingen »European Museum of the Year Award«, der netop er blevet afholdt i Estland.

Juryens begrundelse lød bl.a.: »Museet er en del af en lokal identitet, der er dybt forbundet med en kunstnerisk tradition med både lokal og international appel. Faktisk har det på glimrende vis formået at bevare arven fra denne tradition – ikke kun som en fabrik og et brand, men også som et knudepunkt for immateriel arv og kreativitet til fremstilling af glas.«

Hylder med glas hos Holmegaard Glasværk

Vil du også opleve museet? Tag med på heldagstur søndag, hvor du både ser museet, besøger glaskunstner Torben Jørgensen i glasværkstedet og får en lækker frokost i eventyrlige rammer ved Gisselfeld Kloster.

Lotus fra Holmegaard

Besøg i glaskunstner Torben Jørgensens private værksted

Torben Jørgensen er skaberen bag den ikoniske Holmegaard Lotus-fyrfadsstage. Han har en keramisk uddannelse fra Kunsthåndværkerskolen i København, Danmarks Design Skole, hvor han var med til at opstarte glasuddannelsen i 1973 og underviste frem til 1978. Fra 1977 har han været tilknyttet Holmegaard Glas, og han har gennem årene udstillet sin glaskunst i bl.a. Japan, Kina, USA, England, Polen og hele Norden.

Glaskunstner Torben Jørgensen

Frokost på Villa Gallina i skoven ved Gisselfeld Kloster

Villa Gallina er blandt Danmarks smukkest beliggende restauranter. Huset er bygget som “bekvemmeligheds- og traktørsted” i 1852, hvor det betjente egnens beboere og rejsende på den gamle landevej fra København til Næstved. I dag serveres retter med inspiration fra både det traditionelle danske, italienske og franske køkken.

Traktørstedet Villa Gallina

Turen ledes af Frederik Lindskov

Frederik Lindskov er bl.a. uddannet i kunsthistorie og er en af FOF Københavns faste guider. Han har en stor viden om kunst, arkitektur og historie og er derudover også selv udøvende billedkunstner.

Kunstformidler Frederik Lindskov

Værd at vide

Turen er inkl. entreer, rundvisninger og frokost med en øl/vand.

Fotos fra Holmegaard Værk: Frame & Work og Emilia Therese, Museum Sydøstdanmark

Tag med FOF København på tur

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture