Skip to content

Hvis du har gået på et hold i foråret, som fortsætter til efteråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked, før alle efterårets hold bliver lagt online 22. juni (bemærk ny dato).

Kristianstad i Skåne

Christian den 4.s fodspor i Skåne

Christian den 4.s fodspor i Skåne

Kristianstad i det nordøstre Skåne giver et fornemt indtryk af Christian den 4.s indsats for at hævde Danmarks herredømme over Skåne efter gentagne svenske overfald. I 1614 blev en moderne fæstningsby anlagt midt i den vandrige Helgeå bag volde og bastioner. Det blev også en moderne idealby i renæssancens ånd med brede gader, store torve og monumentalbygninger. Ikke mindst Christian den 4.s Trefoldighedskirke, hvis hvælvinger bæres af 18 høje, slanke granitsøjler, er et overbevisende vidnesbyrd om den store konges byggeaktivitet. 

Kristianstad i Skåne
Heliga Trefaldighetskyrkan.

Den varme svenske lunch venter på den hyggelige gæstgivergård i den idylliske havneby Åhus ved Helgeåens munding. Byen er en tidslomme med den anselige middelalderkirke ligesom den skønne sandstenskirke i den gamle klosterby Væ med rig, skulpturel udsmykning og fornemme romanske kalkmalerier. 

Åhus gæstgivergård i Skåne
Åhus Gæstgivergård.

Værd at vide

Bus, frokost (ekskl. drikkevarer) og entréer er inkl. i prisen. 

Bussen afgår fra Hellerup Station kl. 8.00. Husk at medbringe svenske penge.

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture