Skip to content

Glæd dig til efterårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online 22. juni (bemærk ny dato).

Rundvisninger og ture hos FOF København

Byen fortæller

Byen fortæller – tag på historiske byvandringer med dygtige formidlere

Byen er en tekst fyldt med fortællinger, symboler og levet liv. Vores kompetente rundvisere lader os se, dufte og høre danmarkshistorien, mens de åbner vores øjne for den store fortælling bag en tilfældig husfacade.

Til foråret kan du glæde dig til at gå Slotsholmen rundt i Christian den 4.s fodspor eller besøge Vesterbro, hvor vi skal høre om Tove Ditlevsens livsforløb. Du får også mulighed for at tage med historiker og billedredaktør Anne Cornelius i fodsporet på 1800-1900-tallets forbrydersker og offentlige fruentimmere eller blive klogere på gymnastikdronningen Helle Gotved på en byvandring.  

Det kan være en overvældende oplevelse at gå rundt i en by som København, hvor der er så meget at se og opleve. Men med hjælp fra en kompetent rundviser kan man virkelig komme ind under huden på byen og få en større forståelse for dens historie og betydning.

Rundviserne er dygtige fortællere, der med levende beskrivelser og anekdoter kan åbne vores øjne og ører for byens mangfoldighed og skønhed. Det er fascinerende at høre om, hvordan byen har udviklet sig gennem tiden, og hvordan dens arkitektur og bygningsværker afspejler forskellige perioder og stilretninger.

Vi kan følge med rundviseren på en tur gennem byens brostensbelagte gader, hvor vi ser på de smukke bygninger, der ligger side om side. Vi får et indblik i de forskellige stilarter, som præger byen, og hvordan de afspejler samfundets udvikling og idealer på forskellige tidspunkter.

Vi får også historierne om de mange mennesker, der har levet og arbejdet i byen gennem tiden. Det kan være spændende at høre om, hvordan byen har påvirket deres liv og karriere, og hvordan de har sat deres præg på byen. Vi kan se på de forskellige symboler og monumenter, der står som mindesmærker for vigtige personer og begivenheder i byens historie.

Du kan f.eks. komme med på guidet tur på Assistens Kirkegård, i Brumleby-kvarteret eller rundt i Christianshavn smukke gamle gader. Vi dykker også ned i folkekære danskere, som har haft deres liv i København – tage f.eks. i Tove Ditlevsens fodspor eller kom med på Dan Turèll-tur på Vesterbro.

Vi offentliggør løbende nye rundvisninger, så følg med her på siden!

Læs mere om rundvisninger nedenfor, hvor du også kan tilmelde dig. Har du spørgsmål, besvarer vi dem altid gerne på tlf. 4596 0100 eller e-mail adm@fofkbh.dk.

Filtrér