Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.
Rundvisninger og ture hos FOF København

Historiske byvandringer

Byen fortæller – tag på historiske byvandringer med dygtige formidlere

Byen er fyldt med fortællinger, symboler og levet liv. Vores kompetente rundvisere lader dig se, dufte og høre danmarkshistorien, mens de åbner dine øjne for den store fortælling bag en tilfældig husfacade.

Til efteråret kan du glæde dig til at gå Slotsholmen rundt i Christian den 4.s fodspor, gå en tur med til Brumleby-kvarteret eller rundt i Christianshavn smukke gamle gader. Du får også mulighed for at tage med historiker og billedredaktør Anne Cornelius på Assistens Kirkegård, for at høre mere om forskellige foregangskvinder. 

Vi dykker også ned i folkekære danskere, som har haft deres liv i København – tage f.eks. i Tove Ditlevsens fodspor, og på en Dan Turèll-tur hvor du kan opleve Frederiksberg og Vesterbro gennem hans øjne. 

Rundviserne er dygtige fortællere, der med levende beskrivelser og anekdoter kan åbne vores øjne og ører for byens mangfoldighed og skønhed. Det er fascinerende at høre om, hvordan byen har udviklet sig gennem tiden, og hvordan dens arkitektur og bygningsværker afspejler forskellige perioder og stilretninger.

Vi kan følge med rundviseren på en tur gennem byens brostensbelagte gader, hvor vi ser på de smukke bygninger, der ligger side om side. Vi får et indblik i de forskellige stilarter, som præger byen, og hvordan de afspejler samfundets udvikling og idealer på forskellige tidspunkter.

Vi får også historierne om de mange mennesker, der har levet og arbejdet i byen gennem tiden. Det kan være spændende at høre om, hvordan byen har påvirket deres liv og karriere, og hvordan de har sat deres præg på byen. Vi kan se på de forskellige symboler og monumenter, der står som mindesmærker for vigtige personer og begivenheder i byens historie.

Vi offentliggør løbende nye rundvisninger, så følg med her på siden!

Læs mere om rundvisninger nedenfor, hvor du også kan tilmelde dig. Har du spørgsmål, besvarer vi dem altid gerne på tlf. 4596 0100 eller e-mail hej@fofkbh.dk.

Filtrér
  1. 1
  2. 2
  3. 3